I mine øjne er gammeldags æblekage altid en sikker vinder – og den skal selvfølgelig være med makroner! Alt andet er blasfemi 😉
Man kan vælge at lave den i portionsanrettede glas, eller lave den i én stor skål.
Opskriften svarer til ca. 6-8 personer
Ingredienser:
10 æbler
2 dl vand
2 dl sukker
1 vaniljestang, kornene
Saften fra 1 citron
250 g makroner
3 dl piskefløde
Fremgangsmåde:
Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i term.
Put dem i en gryde sammen med vand, sukker, vaniljekorn og citronsaft.
Lad også de tomme vaniljestænger koge med.
Lad det stå og simre indtil æblerne er møre og indtil det meste af vandet er fordampet, så det til sidst er blevet til en tyk grød.
Lad æblegrøden køle af.
Herefter kommes halvdelen af æble-massen i en stor skål eller i små glas.
Knus makronerne og kom dem ovenpå æblegrøden og hæld derefter det resterende æblegrød ovenpå.
Pisk fløden til flødeskum og kom den i en sprøjtepose med rund tyl i enden.
Sprøjt små runde flødeskumstoppe på æblekagen.
Afslut med at drysse lidt knuste makroner på toppen og pynt evt. med spiselige tørrede/friske blomster.
Hej Mette, man man lave denne dagen før og så komme flødeskum på den dag man servere den?
Hilsen Line
Hej Line
Ja, det kan du sagtens, bare stil den på køl 🙂