Lækre og bløde fastelavnsboller, som er fyldt med rabarber, hvid chokolade og vaniljecreme. Den kombination er vanvittigt lækker!
Opskriften giver ca. 20 fastelavnsboller
Ingredienser:
50 g gær
3 dl mælk
1 æg
4 spsk sukker
1 tsk kardemomme
1/2 tsk salt
Ca. 550-600 g mel
150 g smør
Rabarberkompot:
200 g rabarber
125 g sukker
1/2 vaniljestang, kornene
Vaniljecreme:
1 brev bagestabil vaniljecreme fra Dr. Oetker
4 dl mælk
Evt. vaniljepasta
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i lun mælk.
Tilsæt æg og sukker sammen med kardemomme, salt og ca. halvdelen af melet.
Tilsæt det bløde smør.
Ælt dejen godt sammen på en røremaskine og tilsæt derefter mel indtil dejen er blød og smidig.
Dejen er æltet færdig når den slipper/klasker mod skålens kanter og når du kan røre ved den uden den klistrer fast til dine fingre.
Lad dejen hæve i 45 minutter med et fugtigt klæde over sig. Sæt den gerne et lunt sted.
Lav imens rabarberkompotten og vaniljecremen.
Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og de tomme vaniljestænger i en gryde.
Lad det stå og simre og sørg for at røre i det. Lad det småkoge indtil alt vandet er fordampet og du har en fin rabarbergrød.
Kom rabarberkompotten i en skål og sæt den i køleskabet til du skal bruge den.
Til vaniljecremen piskes brevets indhold sammen med 4 dl mælk og evt. lidt vaniljepasta.
Sæt vaniljecremen i køleskabet indtil du skal bruge den.
Rul dejen ud til et rektangel (ca. 50 x 40 cm) og skær det ud, så du har 15-20 lige store firkanter, alt efter hvor store du ønsker dine fastelavnsboller.
Kom først en lille tsk rabarberkompot på , derefter lidt hvid chokolade og til sidst vaniljecreme.
Fold dem godt sammen under bunden og sørg for der ikke er nogen huller, hvor fyldet kan løbe ud.
Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve yderligere i 20 minutter.
Pensl dem med et sammenpisket æg og bag dem ved 200 grader i ca. 12-15 minutter.
Lad fastelavnsbollerne køle helt af. Pynt dem derefter med en fast glasur og evt. krymmel.
Skriv et svar