Glaze er alle vegne og selvfølgelig måtte jeg også kaste mig ud i at prøve! Jeg er så betaget af glaze – det giver det smukkeste udtryk i de fineste farver og skinner så fint.
Dette er min allerførste glaze kage og det er rent faktisk nemmere end jeg troede – det gælder bare om at undgå luftbobler og sørge for at glazen har den rigtige temperatur, når den hældes på den frosne kage.
Hvis I har brug for lige at se det for jer, hvordan det hele fungerer og hvordan man gør, så vil jeg anbefale jer at se DENNE video med Ditte Julie Jensen. Det er nemlig den samme glaze jeg har brugt i denne opskrift.
En lille ekstra kommentar: Denne opskrift passer til DENNE FORM fra Silikomart (Reklamelink)
Black magic bund:
1,1 dl mel
1,25 dl sukker
1/2 dl kakaopulver
1/2 tsk natron
1/4 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
1/4 tsk vaniljesukker
1 æg
0,5 dl kaffe
0,5 dl mælk
0,25 dl olie
Fremgangsmåde
Bland alle de tørre ingredienser sammen.
Tilsæt derefter resten af ingredienserne og rør dejen sammen til den er ensartet.
Hæld dejen på en bradepande beklædt med bagepapir – lad dejen flyde naturligt ud, men sørg for at der kan skæres en rund bund ud, som vil passe til din form.
Bag bunden ved 175 grader i ca 7-9 minutter.
Lad bunden køle af og skær en rund bund ved at bruge toppen af silikoneformen som skabelon.
Sæt bunden til side og lav moussen.
Hindbærmousse:
250 g frosne hindbær
1,5 dl sukker
1/2 vaniljestang
5 blade husblas
6 dl piskefløde
Fremgangsmåde
Læg husblassen i blød i koldt vand.
Kom de frosne hindbær, sukker, vanilje og de tomme vaniljestænger i en kasserolle og varm det op til kogepunktet.
Rør husblassen ud i hindbærrene og fjern gryden fra varmen.
Put hindbærrene i en si og mos dem så du får siet alle kernerne fra, og kun har væden tilbage. Det er nemlig kun væden du skal bruge!
Lad hindbærvæden køle ned til stuetemperatur.
Pisk imens fløden til flødeskum.
Tag 1/3 af flødeskummet og pisk det voldsomt sammen med hindbærvæden.
Hæld derefter hele hindbærblandingen ned i flødeskummet og vend det forsigtigt sammen til det hele er ensartet.
Kom hindbærmoussen i din form ved hjælp af en sprøjtepose – husk at der lige skal være lidt plads til din Black Magic bund i toppen. Put Black Magic bunden på toppen og put kagen i fryseren.
Glaze:
4,5 blade husblas
113 g glukosesirup
113 g hvidt sukker
68 g vand
75 g kondenseret mælk
113 g hvid chokolade
Rød pastafarve
Fremgangsmåde
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.
Giv glukosesirup, sukker og vand et lille opkog, indtil sukkeret er opløst.
Tilsæt kondenseret mælk, og tag det af varmen.
Tilsæt husblas og rør det forsigtigt i massen.
Hak den hvide chokolade og hæld den op i en høj kande og hæld den varme væske op til chokoladen. Tilsæt den røde pastafarve og før en stavblender ned i kanden og blend nu glazen blank.
Fjern eventuelle luftbobler og lad den køle ned til 35-36 grader og hæld den derefter ud over din kage
Pynt:
Jordbær
Hindbær
Blåbær
Hejsa 🙂
Hvor meget glaze er der i denne opskrift? Er der “rigeligt” (hvis man eksempelvis vil forsøge sig med tofarvet glaze. Uhhh… 😀 ) eller er det lige nok? 🤔😁
Hej Mia
Jeg vil sige der er rigeligt glaze i denne opskrift 🙂
Kan man godt lave hele kagen dagen før, altså med glazen eller er det bedst at hælde glazen på dagen efter…
Hej Louise. Det kan du godt 😊
Hej Mette 🙂
Hvor stor en silikoneform har du brugt til denne?
Hej Gitte
Jeg har linket til hvilken form jeg har brugt i opskriften 🙂
Mvh. Mette
Hej. Str. På bradepanden til selve Black Magic kagen, hvad er str.?
Den er bare hældt ud i en bradepande (ikke fordelt helt ud til kanterne), så der kan udstikkes en god rund chokoladebund 🙂
Mvh. Mette
Hej.. jeg vil lave denne i aften.. jeg har dog bare en rund silikone kageform, fra Ditte Julies serie.. men det er vel fint nok?
Hvordan med chokoladekagebunden, den skal lægges på tilsidst når moussen er fyldt i formen ikk? Og den synker ikke væk?
Hej Pia.
Jeg tror at Ditte Julies forme er meget mindre end den jeg har brugt, så jeg er ikke sikker på, om det hele kan være deri 🙂
Og nej, bunden synker ikke. Sørg blot for at din mousse ikke er helt flydende.
Mvh. Mette
Åh nej.. nå.. kan jeg mon bare lave alt moussen i silikone formen og så bare sætte den ovenpå chokoladekagen når moussen er glazet?
Og sidste spørgsmål.. det med hindbærrene.. der står det kun er saften, men så står der noget om at det hele vendes i fløden bagefter.. er det det hele, eller stadig kun saften?
Hej Pia.
Jeg har simpelthen set forkert – jeg troede der var tale om en anden moussekage! Denne kage tænker jeg sagtens kan passe til By Ditte Julies forme!
Jeg håber ikke mit misledende svar har forvoldt dig nogle problemer!
Og ja, det er kun saften du skal bruge 🙂
Mvh. Mette
Perfekt.. tak for hurtigt svar.. jeg må lige tagge dig på Instagram-hvis det da lykkedes. Det er første gang jeg skal glaze
Hej – Hvor meget gelatine pulver skal man bruge, hvis man benytter det i stedet for husblads både til mousse og glaze?
Mvh
Hej Manal.
Ved en hurtig søgning på nettet kan jeg se at 1 tsk gelatine pulver fra FunCakes svarer til 2 blade husblas.
Jeg har aldrig brugt gelatine før, så dette er det bedste svar jeg kan give dig 🙂
Mvh. Mette
Hej igen
Jeg lavede kagen igår aftes, og lagde den i frysen over natten. Vil du anbefale at den forbliver i fryseren til der skal glaze på, eller skal den i køleskabet?
Kagen skal være bundfrossen når du glazer den, så den skal blive i fryseren indtil du skal glaze den 🙂
Mvh. Mette
Hej
Er meget nybegynder i det her 🙂
Hvor lang tid plejer en kage og skal være i fryserne før den er klar?
Hej Pernille.
Ca. 1 døgn 😊
Tak for det hurtige svar 😊
Et andet begynder spørgsmål, efter glazen er kommet på, skal den så opbevares på køl eller hvordan?
Ja, når du har glazet kagen skal den bare opbevares i køleskabet 🙂
Hej Mette
Jeg skal lave din hindbær mouse med chokolade bunden, til min datters fødselsdag . Hvor mange pr er kage til ?
Mvh Marie
Hej Marie
Jeg vil skyde på, at der er til ca. 8 personer 🙂
Mvh. Mette
Okay tak Mette 😊
Tak for opskrift
Hvor længe plejer du/I at sætte af til optøning efter glase. Altså hvornår skal der glases og i køleskabet inden servering?
🙂
Hej Søren
Kagen skal glazes mens den er frossen og derefter sætter jeg den i køleskabet, så den kan tø langsomt op 🙂
Mvh. Mette
Den del var jeg med på. Spørgsmålet er mere hvor længe før den skal på bordet vil du mene den skal stå på køl for at være nok optøet til at kunne spises.
Tak for svar 🙂
Omkring 3-4 timer på køl 😊
Hej 😊
Kan man skifte hindbær ud med jordbær?
Hej Hanne
Det kan du sagtens.
Mvh. Mette
Mange tak for svar 😊
Ville man kunne lave kagen i en spring form istedet? 🙈
Ja, det kan du godt, men så skal du bruge kageplast i kanten.
Hej Mette
Jeg ville hører om det er muligt at lave glacen tideligere på dagen, også sputte den på en kage. Jeg skal ikke lave din kage, jeg stæler bare din glaceopskrift 🙂
Kan det lade sig gøre, eller størkner glacen, når den bliver kold? og hvis den gør, kan man så gøre den flydende igen i et vandbad?
Hej Oskar
Det kan du ikke. Glazen skal hældes på kagen umiddelbart efter den er lavet, når den er kølet ned til rette temperatur.
Mvh. Mette
Hej Oskar
Det kan du ikke. Glazen skal hældes på kagen med det samme den når den rigtige temperatur 🙂
Hej Mette.
Jeg skal lave din kage, til nytår. Men kan jeg glaze den om aftenen den 30, og så lad den stå i køleskabet indtil aftenen den 31?
Hej Christine
Det kan du godt gøre, selvom jeg altid anbefaler at glaze kagen på dagen den skal serveres 🙂
Mvh. Mette
Er det muligt at kagen bliver skarp i kanten i stedet for kagen er rund i kanten? Håber det giver mening 🙂
Hej Oline
Ja, så skal du bare bruge en silikoneform, der har lige kanter og som ikke runder, i stedet for 😊
Mvh. Mette
Hej
Tak for en lækker og nem opskrift! Jeg er nået så langt, at min kage er i fryseren. Festen i morgen blev aflyst.. Kan jeg godt gemme kagen i fryseren i en lille uge, uden det har betydning for kvaliteten? Måske er det et dumt spørgsmål, for det kan den vel? ☺️
Hej Maya
Ja, du kan sagtens lade kagen blive på frys i en uge. Det sker der absolut ingenting ved 😊
Mvh. Mette