Opskriften giver ca. 8 sammenlagte havregrynskager.
Havregrynskager:
75 g smør
100 g havregryn
100 g sukker
10 g mel
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
1 æg
150 g mørk chokolade
Fremgangsmåde:
Smelt smørret.
Kom alle ingredienser i en skål (undtagen chokolade) og bland det godt sammen indtil massen er ensartet.
Sæt runde klatter, med en tsk, på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag dem ved 200 grader i 8-10 minutter.
Når havregrynskagerne er afkølet, dyppes de i smeltet mørk chokolade.
Smørcreme:
100 g smør (stuetempereret)
100 g flormelis
1/2 vaniljestang, kornene
1/2 tsk kanel
Revet skal fra 1 appelsin
Evt. lidt orange pastafarve
Fremgangsmåde:
Pisk smørret lyst og luftigt.
Tilsæt flormelis, vanilje, kanel, appelsinskal og evt. lidt orange farve.
Pisk smørcremen til den er ensartet og glat.
Kom smørcremen i en sprøjtepose med en lille stjernetyl i enden.
Sprøjt et tyndt lag smørcreme på en havregrynskage og kom en havregrynskage ovenpå.
Opbevar havregrynskagerne i en tætsluttet beholder i køleskabet.
Kan det passe at der kun skal 10 g mel i ?
Hej Judith
Det er helt korrekt 🙂
Mvh. Mette
Hvor længe kan kagerne holde sig fine i køleskabet, efter de er lagt sammen?
Vh Ilse
Hej Ilse
I 2-3 dage i en lufttæt beholder i køleskabet. På 3. dagen kan de ske, at de bliver lidt bløde pga. de suger fugten fra smørcremen, men de smager stadig lækkert 🙂
Mvh. Mette