Jeg er totalt vild med både udseende og smag i denne kage! Jeg synes virkelig den er så fin og elegant og så smager den bare sindssygt godt!
Som min lillebror på 7 år sagde: “Den er bare så flot med de streger der!”
Denne kage er ikke så svær som den måske ser ud! Det eneste man skal have klar før man begynder at lave den er disse 3 forme:
Tourbillon Ø14 cm (Reklamelink)
Rund silikoneform, Ø18 cm (Reklamelink)
Rund silikoneform, Ø16 cm (Reklamelink)
Og wupti, så er du klar til at kaste dig ud i at lave denne skønne kage!
Chokoladecremeux:
1/2 blad husblas
120 g mørk chokolade
2 æggeblommer
15 g sukker
0,8 dl sødmælk
0,8 dl piskefløde
1 nip salt
Fremgangsmåde:
Lig husblas i blød i koldt vand.
Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
Pisk æggeblommer og sukker sammen.
Varm mælk og fløde op til lige under kogepunktet, og pisk det i æggeblommerne. Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm den op til 83 grader under konstant omrøring.
Sigt den 83 grader varme creme, vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i cremen.
Hæld cremen over den finthakkede chokolade, og rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til cremeuxen samler sig og får en smuk, blank overflade. Tilsæt salt, og stavblend. Fordel cremeuxen i en spiralformet silikoneform (14 cm i diameter), og kom den i fryseren natten over.
Nøddebund med hvid chokolade
50 g hvid chokolade
50g smør
1 æg
20 g sukker
0,5 dl mandler
1 spsk mel
Fremgangsmåde
Smelt chokolade og smør langsomt over vandbad og lad det derefter køle af.
Pisk æggeblomme og sukker lyst og luftigt.
Pisk æggehviden stiv.
Pisk chokolade-smør blandingen med æggesnapsen. Tilsæt også fintmalede mandler og mel og rør det godt sammen.
Til sidst vendes de stiftpiskede æggehvider i dejen.
Hæld dejen i en lille silikoneform (ø16) og bag den ved 160 grader i ca. 12 minutter.
Sæt bunden til side og lav hindbær moussen.
Hindbærmousse:
3 blade husblas
250 g hindbær
50 g sukker
1/2 vaniljestang, kornene
1 spsk frisk citronsaft
1,5 dl piskefløde
120 g creme fraiche (18%)
Fremgangsmåde
Kom husblas i koldt vand.
Kom hindbær, sukker, vaniljekorn og citronsaft i en gryde, og giv det et hurtigt opkog. Kog også de tomme vaniljestænger med.
Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i hindbærpuréen.
Si massen så du har den rene hindbærsaft tilbage og lad den køle af til den er lillefingervarm.
Pisk fløden til let flødeskum, og vend creme fraichen i.
Kom 2 spsk flødeskum i hindbærsaften og pisk det hurtigt sammen. Vend derefter hele hindbærsaften over i flødeskummet og vend det sammen.
Fordel moussen i en rund silikoneform (18 cm i diameter).
Kom bunden ovenpå moussen og pres den ned så kagens overflade er helt lige.
Sæt kagen i fryseren i 3-4 timer eller natten over.
Samling
Tag din frosne kage op af fryseren. Befri den fra silikoneformen og placer den på et fad.
Tag også din frosne spiralform op af fryseren og befri den fra formen. Placer spiralen ovenpå din kage.
Pynt den med friske hindbær, lyserøde crispearls fra Callebaut og rød skovsyre.
Lad kagen tø op i køleskabet inden den serveres.
Hej 🙂
Kan tingene laves nogle dage i forvejen også ligge i fryseren til de skal bruges? eller er det kun dagen før, og så tages det op dagen efter når kagen samles?
Hej Monica. Det kan de godt. Bare vær opmærksom på at hindbærmoussen godt kan “svede” lidt hvis den bliver tøet for hurtigt op
Mvh. Mette
Hej.
Til bunden står der 1 æg. Men du skriver æggeblommer og æggehvider i flertal? Skal der bare bruges 1 æggeblomme og 1 hvide til bunden?
Vh Laura
Hej Laura – ja det er korrekt 🙂
Det er hermed rettet i opskriften
Mvh. Mette
Hej Mette
Hvor mange personer er kagen til? 😊
Hej Emma
Jeg vil skyde på 5-6 personer 😊
He) 🙂 vil rigtig gerne lave kagen til nytår, men har simpelthen undret mig over: hvad er Chokoladecremeux?
Ja. Sikkert et dumt spørgsmål 😂 men er ikke så god til kage endu. Mvh
Hej Stine
Det er helt fint du spørger!
En chokolade cremeux er blot en slags chokolade creme 😊
Mvh. Mette
Så det stivner ikke?
Og et andet spørgsmål: stivner en chokolade ganache ?
Ja, det gør den 😊
Hej. Jeg lavede din cremeux i går og på trods af, at den har stået på frys hele natten, sidder den fast i formen. Har du et tip til hvordan jeg får den ud?
Den skal være helt gennemfrossen og derefter kan du vride den ud af formen uden at den sidder fast 🙂
Mvh. Mette
Ser rigtig lækkert ud.
Hvornår tage du den op af fryseren ift du vil servere den.
Er det nok tid at lave den dagen før og sætte den i fryseren.
Det kan du sagtens. Det tager kun et par timer for den at tø op 🙂
Jeg skal lave denne her kage til en konfirmation til 40-45 personer. Du skriver man skal støbe den i en silikoneform. Kan man ikke bruge en kagering med kageplast i?
Fortsættelse 🙂
Jeg leger lidt med tanken om at lave kagen højere, så der er til flere personer. Feks med to bunde. Vil bare gerne være helt sikker på at den holder formen. Hvad tænker du?
Sidste spørgsmål 🙂
Kagen skal afleveres om lørdagen, men først serveres om søndagen. Dvs den kommer til at tø op allerede dagen inden den skal serveres. Tænker du godt den kan holde formen når nu moussen tør op?
Hej Lena.
Hvis du ønsker at støbe kagen i en kagering skal du fore bunden god med husholdningsfilm, ellers vil moussen jo rende ud og dermed får kagen heller ikke den flotte og glatte overflade, som hvis den bliver støbt i en silikoneform.
Du kan sagtens lave kagen højere og den vil godt kunne holde formen 🙂
Mvh. Mette
Hej:-) Jeg har prøvet at lave spiralen for anden gang men den sidder fast i formen. Jeg har fulgt opskriften nøje og varmen cremen op til 83 grader, zonen forstår ikke hvor det går galt? Er 12 timer i fryseren ikke tilstrækkeligt?
Jeg plejer at lade den ligge i fryseren natten over, så den er fuldstændig bundfrossen 🙂
Måske er din fryser ikke kold nok?
Mvh. Mette
Hej Mette.
Jeg skal prøve at lave din fantastiske hindbærmoussekage på lørdag til noget familie.
Vil jeg evt. kunne fryse den overskydende kage ned?
Mvh
Lene
Hej Lene
Ja, det kan du sagtens.
Mvh. Mette
Super lækker kage, som laves dagen før den skal bruges.
Jeg lavede dobbelt portion da vi var 8 personer, og den blev super god:) pyntede med hindbær og blåbær..