For mig er det en uskreven regl, at man skal have churros hver gang man er i Tivoli!
Der er ikke noget bedre og især fordi jeg ikke får dem så tit.
Jeg havde længe tænkt på at prøve af lave dem selv. Uden overhovedet at have set på opskrifter eller metoder til at lave churros på, troede jeg at det ville være meget svært at lave dem – det er dog overhovedet ikke tilfældet. De er virkelig nemme og lave og bliver rigtig luftige.
Jeg ved ikke hvor mange “portioner” denne opskrift er til, men vi er 6 personer i min familie og der var i hvert fald nok til os alle sammen 🙂
Ingredienser:
2,5 dl vand
40 g smør
1 spsk solsikkeolie
1 tsk vaniljesukker
1/4 tsk salt
110 g mel
Ca. 2 æg
Solsikkeolie til stegning
115 g sukker + 1 tsk kanel til at vende dine churros
Fremgangsmåde:
Kom vand, smør, olie, vaniljesukker og salt i en gryde. Lad det smelte sammen og varm det op til lige under kogepunktet – tilsæt derefter melet. Rør godt i dejen til den bliver fast og ensartet.
Fjern gryden fra varmen og lad den køle lidt af.
Tilsæt et æg ad gangen og sørg for at røre godt imellem dem.
Sæt gerne dejen i køleskabet i 15-20 minutter, så den bliver lidt mere fast.
Kom nu din dej i en sprøjtepose med en stjernetyl.
Kom olie i en gryde og varm den op til ca. 180 grader.
Sprøjt dine churros direkte ned i den varme olie (ca. 5 cm pr. churros)
Når de er blevet gyldenbrune tages de op af olien og ligges på et stykke køkkenrulle.
Rul dem i kanelsukkeret og server dem med Nutella.
Ca hvor mange Churros blev der ud af sådan en portion?
Det kan jeg desværre ikke huske. Jeg mener at der er nok til 3-4 personer uden at være sikker 😊