Lækre, fine, lyserøde og sommerlige jordbærflødeboller. Disse flødeboller er støbt i en silikoneform og får derfor et super smukt og skarpt udtryk!
Chokoladen jeg har brugt hedder Ruby og er en naturlig lyserød chokolade, som smager frugt-agtigt. Inden i gemmer sig et frisk jordbær, som spiller fantastisk sammen med det bløde og lækre flødebolleskum.
Denne opskrift giver ca. 8 mellemstore flødeboller
Ruby chokolade overtræk:
300 g Ruby chokolade (Reklamelink)
1,5 spsk kokosolie
Fremgangsmåde
Kom Ruby chokolade og kokosolie i skål og temperer det over vandbad eller i mikroovnen.
Temperaturen skal ramme ca. 30-31 grader.
Fordel chokoladen i din form (jeg har brugt DENNE FORM) og vend den derefter på hovedet så den overskydende chokolade løber ud. Skrab formen for overskydende chokolade på toppen og sæt den på hovedet på et skærebræt og kom den på køl til chokoladen har sat sig.
Marcipan bunde:
100 g Odense marcipan
Fremgangsmåde
Marcipanen rulles ud til 3-4 mm tykkelse i lidt flormelis. Stik runde bunde ud med en udstikker på 5 cm.
Bag dem ved 180 grader i ca. 8 minutter indtil kanterne er gyldne.
Flødebolleskum:
185 g sukker
55 g vand
80 g glukosesirup
105 g pasteuriserede æggehvider
10 g sukker
Fremgangsmåde
Kog de 185 g sukker, vand og glukose i en lille kasserolle til præcis 117 grader. Imens siruppen koges, blandes de 10 g sukker og æggehvider, og dette piskes ganske let og kort sammen i en røremaskine indtil det begynder at skumme.
Hæld den varme karamel direkte ned til æggehviderne i en tynd stråle, MENS der piskes ved højeste hastighed.
Pisk ved høj hastighed til skummet bliver helt fast og fluffy – der skal piskes længe (ca. 8 minutter).
Kom flødebolleskummet i en sprøjtepose.
Sprøjt skummet ned i dine forme – husk at gør plads til at et jordbær kan være der, samt bunden kan skjules.
Kom et lille jordbær ned i midten af hver flødebolle og afslut med en bund.
Smelt en smule Ruby chokolade og pensel det på bunden, så det lukker skummet inde.
Sæt flødebollerne i køleskabet – gerne mindst 45 minutter inden de forsigtigt befries fra formen.
Formen skal løsnes nedefra og trækkes op ad hele vejen rundt for ikke at vride for meget med chokoladeskallen.
De er simpelthen bedårende😊
Ups. Glemte at spørge; hvordan fordeler du chokoladen i formene? Pensler du dem eller hvordan gør du? Synes tit at det ender med et for tyndt lag chokolade😬
Hej Madi.
Jeg hælder lidt chokolade i hver form og så kører jeg formen rundt, så chokoladen er fordelt i hele formen. Til sidst vender jeg den på hovedet, så det overskydende chokolade kan løbe ud 🙂
Jeg håber det giver mening!
Mvh. Mette
Kan man smage på chokoladen at der er kokosolie i? For jeg kan slet ikke lide smagen af kokos??
Hej Per ikke
Kokosolie smager slet ikke af kokos. Så nej, chokoladen smager ikke af kokos 🙂
Mvh. Mette