Disse flødeboller er virkelig de skønneste SKØNNE flødeboller, med en dejlig smag af frisk rabarber, den syrlig-søde Ruby chokolade og lækker pistacie. Dette er hvad jeg vil kalde en ægte luksus flødebolle!
Opskriften giver ca. 15-18 flødeboller
Marcipanbunde med pistacie:
150 g marcipan
35 g usaltede pistacienødder
Fintrevet skal fra 1/2 citron
1 tsk citronsaft
Fremgangsmåde:
Hak pistacienødderne til helt fint mel i en minihakker. Ælt dem derefter godt sammen med marcipan, fintrevet citronskal og citronsaft indtil massen er ensartet.
Pistaciemarcipanen rulles ud til 3-4 mm tykkelse i lidt flormelis. Stik runde bunde ud med en udstikker på 4-5 cm.
Bag dem ved 180 grader i ca. 6-8 minutter indtil kanterne er let gyldne.
Ruby Chokoladeskaller:
350 g Ruby chokolade
Fremgangsmåde:
Temperer chokoladen og hæld den i hullerne på en halvkugleform (jeg har brugt DENNE FORM) (Reklamelink)
Roter formen, så chokoladen fordeler sig op af kanterne hele vejen rundt og vend den derefter på hovedet, så det overskydende chokolade ryger ud. Skrab overfladen fri for chokolade.
Placer formen på hovedet på et skærebræt og sæt den på køl.
Rabarberskum:
185 g sukker
55 g koncentreret rabarbersaft
80 g glukosesirup
105 g pasteuriserede æggehvider
10 g sukker
Fremgangsmåde:
Kog de 185 g sukker, rabarbersaft og glukose i en lille kasserolle til præcis 117 grader. Imens karamellen koges, blandes de 10 g sukker og æggehvider, og dette piskes ganske let og kort sammen i en røremaskine.
Hæld den varme karamel direkte ned til æggehviderne, MENS der stadig piskes.
Skru nu røremaskinen op på den højeste hastighed og pisk, til skummet bliver fast.
Rabarber-jordbær fyld:
Rabarber-jordbær marmelade (uden store bær-stykker)
Pynt:
Rosa støv (Reklamelink)
Skovsyre
Samling:
Kom rabarberskummet i en sprøjtepose og fordel det i Ruby skallerne.
Kom rabarber-jordbær marmeladen i en sprøjtepose. Tryk sprøjteposen ned i midten af skummet og sprøjt en god klat marmelade i.
Afslut med en pistaciebund.
Sæt flødebollerne på køl og lad dem gerne sætte sig i ca. 30 minutter før de befries fra formen.
Pensl skallerne med rosa støv og pynt med en skovsyre inden servering.
Når du skriver ‘vand’ under fremgangsmåden til skummet, så tænker jeg du mener rabarbersaften? 😊
Det har du helt ret i! Fejlen er rettet nu. Mange tak for at give mig besked 😊
Mvh. Mette