Den lækreste og mest cremede jordbærcheesecake, der smager så fuglene de synger.
Kiksebund:
165 g Digestive kiks
15 g sukker
130 g smeltet smør
Fremgangsmåde:
Knus Digestive kiksene helt fint sammen med sukker.
Bland kiksekrummerne godt sammen med det smeltede smør.
Beklæd en 20-22 cm springform med kageplast. Fjern bunden fra springformen og placer den direkte på det fad, som kagen skal serveres på.
Hæld kikse-blandingen ned i springformen og pres det godt og jævnt ud med f.eks. bunden af et glas eller en ske.
Sæt bunden på køl imens du laver ostecremen.
Jordbær ostecreme:
6 blade husblas
Saften fra 1/2 citron
260 g jordbær
300 g Philadelphia
150 g sukker
1/2 vaniljestang, kornene
4 dl fløde
Fremgangsmåde:
Put husblas i en skål med koldt vand.
Citronsaft og jordbær puttes i en kasserolle og varmes op til kogepunktet.
Lad også de tomme vaniljestænger koge med her.
Lad det koge indtil jordbærrene er møre, og stavblend det derefter indtil massen er helt glat. Tilsæt husblas og rør det godt ud.
Philadelphia, sukker og vaniljekorn piskes sammen i en skål.
I en anden skål piskes fløden til let flødeskum.
Tilsæt nu den lillefingervarme jordbærmasse til Philadelphia-blandingen og pisk det hurtigt sammen.
Tilføj derefter Philadelphia-blandingen til flødeskummet og vend det sammen.
Ostecremen fordeles ovenpå kiksebunden.
Sæt derefter din cheesecake i køleskabet og lad den sætte sig.
Jordbær gelé:
3 blade husblas
150 g jordbær
2,5 dl vand
20 g flormelis
Fremgangsmåde:
Læg husblas i blød i koldt vand
Kom jordbær og vand i en gryde og bring det op til kogepunktet.
Tag gryden af varmen og tilsæt flormelis.
Tilsæt derefter husblas og rør det sammen med jorbærvæsken til det er helt smeltet.
Si jordbærrene fra væden – det er væden du skal bruge.
Lad jordbærsaften køle ned til stuetemperatur før det hældes på kagen.
Sæt derefter kagen i køleskabet indtil geléen har sat sig.
Brug en skarp kniv til at befri kagen fra kageplastet.
Pynt:
Knuste Digestive kiks
Friske jordbær
Strawberry Meringue Crumbs
Evt. spiselige blomster
Skriv et svar