Dette er de skønneste, mest luftige og bløde juleboller med rosiner! De smager helt igennem fantastisk og kan holde sig bløde i flere dage i en tætsluttet pose!
Hvis du ikke bryder dig om rosiner, så kan du sagtens erstatte dem med chokolade.
Opskriften giver 15 stk.
Ingredienser:
3 dl mælk
50 g gær
2 æg
5 spsk sukker
1/2 tsk salt
Ca. 600 g mel
1 tsk kardemomme
2 tsk kanel
75 g blødt smør
100 g rosiner
Perlesukker
Hasselnøddeflager
Fremgangsmåde:
Lun mælken og rør gæren ud deri.
Tilsæt æg, sukker og salt.
Tilsæt ca. halvdelen af melet sammen med kardemomme og kanel.
Ælt dejen godt på en røremaskine.
Tilsæt smøret lidt ad gangen.
Tilsæt mel indtil dejen er glat og smidig – pas på med ikke at tilsætte for meget mel!
Lad dejen ælte godt til den slipper kanterne på skålen.
Til sidst tilsættes rosinerne. Ælt igen dejen til rosinerne er godt fordelt.
Lad dejen hæve overdækket i 30 minutter.
Form dejen til 15 boller og læg dem ved siden af hinanden i en bradepande (jeg brugte en bradepande der var ca. 32×22 cm)
Jeg vejede hele dejen og dividerede dejens vægt med 15 = hvad hver bolle skal veje – på den måde er jeg sikker på jeg får lige store boller og at jeg får brugt hele dejen.
Lad bollerne efterhæve i 20 minutter med et fugtigt viskestykke over dem.
Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys med perlesukker og hasselnøddeflager.
Bag bollerne ved 210 grader i ca. 12-15 minutter.