En helt fantastisk, lækker og smagsafstemt lagkage med en frisk smag af lime og hindbær – 2 ting som bare passer helt fantastisk sammen!
Hvis du ikke er til alt for søde lagkager, så er denne lagkage lige noget for dig!
Den er nem at gå til og kan sagtens laves dagen før den skal serveres.
Ønsker man en høj og elegant kage kan man bruge en springform på 18-19 cm (det har jeg brugt).
Man kan også bruge en springform på ca. 20-22 cm hvis man gerne vil have en lidt mere “almindelig-højde” lagkage.
Husk at bruge højt kageplast da kagen kommer til at være højere en springformen.
Lagkagebunde:
3 æg
150 g sukker
1/2 vaniljestang, kornene
75 g kartoffelmel
75 g mel
2 1/4 tsk bagepulver:
Fremgangsmåde
Pisk æg, sukker og vanilje til en lys og fyldig æggesnaps.
I en anden skål blandes kartoffelmel, mel og bagepulver. Sigt mel-blandingen ned i æggesnapsen og vend det forsigtigt sammen.
Kom bagepapir i bunden af en springform på ca. 18-22 cm og bag den ved 175 grader i ca. 25-30 minutter.
Lad kagen køle af før du deler den i 2 bunde.
Limemousse:
4 blade husblas
Saften fra 3 lime
1/2 tsk fintrevet limeskal
120 g sukker
1/2 vaniljestang, kornene
4,5 dl piskefløde
Fremgangsmåde
Lig husblas i blød i koldt vand.
Kom limesaft, fintrevet limeskal, sukker og vanilje i en kasserolle og varm det op til kogepunktet indtil sukkeret er opløst.
Vrid husblas for vand og kom det ned i den varme limesaft.
Pisk fløden til en let skum.
Kom 1/3 af fløden ned i limesaften og rør det sammen.
Kom derefter hele lime-blandingen over i den letpiskede fløde og vend det forsigtigt sammen.
Kom lime moussen i en sprøjtepose.
Lav 4-5 moussebomber med limemoussen og kom dem i fryseren til de er gennemfrosne – resten af moussen bruges i kagen (se “opbygning”).
Jeg har brugt DENNE SILIKONEFORM (Reklamelink)
Hindbærmousse:
3 blade husblas
200 g frosne hindbær
120 g sukker
1/2 citron, saften
1/2 vaniljestang, kornene
4 dl fløde
Fremgangsmåde:
Læg husblas i blød i koldt vand.
Kom hindbær, sukker, citronsaft og vanilje i en kasserolle og varm det op til hindbærrene er kogt ud. Kog også de tomme vaniljestænger med her.
Si hindbærmassen – det er kun saften du skal bruge.
Vrid husblas for vand og kom det ned i den varme hindbærsaft.
Pisk fløden til en let skum.
Tilsæt 1/3 af flødeskummet ned i den lune hindbærsaft og rør det sammen.
Kom derefter hindbær-blandingen over i flødeskummet og vend det forsigtigt sammen.
Lav 4-5 moussebomber og kom dem i fryseren til de er gennemfrosne – resten af moussen bruges i kagen.
Jeg har brugt DENNE SILIKONEFORM (Reklamelink)
Opbygning:
Del din kage i 2 lige store bunde.
For din springform med kageplast og kom den første bund ned.
Kom limemousse ovenpå og kom derefter nr. 2 bund ovenpå limemoussen.
Kom hindbærmousse ovenpå bund nr. 2.
Sæt kagen på køl indtil den har sat sig.
Inden kageplasten fjernes kan man sætte kagen på frys i 30-40 minutter – så får man en helt skarp kant når man fjerner kageplasten.
Pynt:
Moussebomber
Friske hindbær
Skovsyre
Lyserøde crispearls
Hvid chokoladepynt
Krystalliseret hvid chokolade (brug 25 g vand, 25 g sukker og 25 g hvid chokolade. Se hvordan du nemt og hurtigt kan lave det i videoen)
Fremgangsmåde
Tag dine moussebomber op lige inden du skal putte dem på kagen – de skal være helt gennemfrosne når du vender dem ud af silikoneformen.
Pynt kagen med alle de ovenstående ting.
Jeg vil prøve og lave din lagkage med lime og hindbær.
Hvor høj er den kageplast du bruger?
Du skriver at pynten skal være frosne når de skal ud af formene, men skal de være frosne nørde kommer på kagen?
Mvh fra en pige der er ikke vant til at bage, men jeg kan godt lave mousser.
Inge-Lise 🎂😋😀
Hej Inge-Lise
Mit kageplast er 10 cm højt.
Og ja, pynten skal være helt gennemfrossen for at man kan få dem pæne og skarpe ud af silikoneformen. De placeres på kagen frosne og så tøer de bage langsomt op på kagen, i køleskabet 🙂
Mvh. Mette
Lige et par spørgsmål igen vedr. lagkagen med lime og hindbær.
Min springform er 22 cm og mit plast bånd er 8 cm, er det ok ?
Kan lime moussen holde en kagebund med det samme eller skal jeg vente lidt inden jeg laver næste lag?
Glæder mig til at komme igang.
Mvh Inge-Lise 😃
Det er helt fint 🙂 Sæt kagen på køl eller i fryseren mens du laver den næste mousse, så når det forrige lag at sætte sig nok.
Mvh. Mette
Hej Mette
Hvor mange personer rækker kagen til ☺️
Mvh Lone
Hej Lone
Ca. 10-12 personer
Mvh. Mette
Hvor høj bliver kagen ca.?