Her kommer endnu en lækker opskrift med glaze. Denne gang er det de lækreste bomber bestående af en lækker og blød mælkechokolade mousse på en nøddebund med et strejf af peanutbutter.
Denne opskrift giver ca. 8-9 stk.
Mælkechokolademousse:
1 blad husblas
330 g mælkechokolade
5 dl fløde
Fremgangsmåde
Læg husblas i blød i koldt vand.
Hæld 2,5 dl fløde i en gryde og varm det lige til kogepunktet. Imens hakkes chokoladen og kommes i en skål.
Når fløden er lige ved kogepunktet vrides husblas fri for vand og kommes ned i den varme fløde.
Hæld den varme fløde ud over chokoladen.. Rør forsigtigt indtil alt chokoladen er smeltet.
Pisk de resterende 2,5 dl fløde til flødeskum.
Kom 1/3 af det piskede skum over i den let afkølede chokoladeblanding og pisk det hurtigt sammen.
Kom herefter hele chokoladeblandingen over i skålen med flødeskum og vend det sammen.
Fordel din mælkechokolademousse i en halvkugleform og kom dem i fryseren til de er helt frosne.
Jeg har brugt denne silikoneform (Reklamelink)
Nøddebund:
4 æggehvider
2 dl sukker
200 g fintmalede mandler
2 spsk peanutbutter
1/2 tsk salt
1 tsk hvedemel
Fremgangsmåde
Pisk æggehviderne og tilsæt sukkeret lidt ad gangen. Pisk til massen er tyk og skinnende. Vend forsigtigt mandler, peanutbutter salt og mel i.
Beklæd en bradepande med bagepapir. Hæld dejen på og smør den jævnt ud.
Bages ved 180 grader i ca. 13 minutter.
Stik bundende ud med en rund udstikker, så de passer til dine halvkugler.
Sæt bundende til side og lav glazen.
Chokolade glaze:
4 blade husblas
1,25 dl vand
225 g sukker
150 g mørk chokolade, hakket
20 g kakaopulver
0,75 dl piskefløde
Fremgangsmåde
Læg husblas i blød i koldt vand.
Vand og sukker kommes i en kasserolle og bringes i kog til det rammer ca. 100 grader.
Fjern kasserollen fra varmen og tilsæt chokoladen. Rør det forsigtigt sammen til massen er ensartet.
Tilsæt kakaopulver og rør det sammen. Tilsæt derefter piskefløden og rør også det sammen til massen er ensartet.
Tilsæt husblas mens chokolade glazen stadig er varm.
Hæld chokolade glazen gennem en si og over i en kande.
Blend massen med en stavblender.
Lad chokolade glazen køle ned til ca. 36 grader og hæld den over dine helt frosne kager.
Sæt dine glaserede halvkugler på en bund og pynt dem med hakkede hasselnødder og lidt spiseligt guldstøv.
Kan man lave dsse dagen før?
Hej Tina.
Det kan du godt, men jeg vil anbefale dig at du først glazer dem på dagen 🙂
Mvh. Mette
Hej Mette
Jeg er ny her på din blog, så jeg har ikke prøvet nogle af dine opskrifter endnu, men de ser da rigtig lækre ud alle sammen, så jeg vil helt sikkert komme til at bruge dem.
Jeg har lige et lille tip/ønske til en service, du kunne give, nemlig at skrive ca. tid, man skal afsætte til projektet.
Hej Jørgen.
Mange tak for de pæne ord!
Og tak for tippet, det vil jeg helt klart overveje!
Mvh. Mette
Hej. Kan moussen stå tildækket i fryseren flere dage.
Vh Flemming
Hej Flemming
Ja, det kan den sagtens 🙂
Hej igen.
Har prøvet at lave dem, super lækre. Har lige et spørgsmål. Nøddebunden er det 180 g. alm, eller varmluft og er det øverst, midt eller nederst i ovnen. God dag. Vh Flemming
Hej Flemming.
Det er almindelig ovn og midt i ovnen 😊
Mvh. Mette
Hej Mette,
Når kagerne er helt færdige, hvor længe skal de så stå før man serverer dem? Og skal de bare stå på køl eller tilbage i fryseren? Tak!
Hej Nicole
Da kagerne ikke er så store, så tør de forholdsvis hurtigt op. De skal stå i køleskabet og tø op og så er de klar til servering efter 1-2 timer 😊
Mvh. Mette
Hej Mette, tak for hurtigt svar 🙂 Kan de stå på køl i længere tid (ca. 4-5 timer før servering), eller er det for længe så moussen begynder at blive for blød?
Det kan de sagtens 😊