En lækker og svampet mælkechokolade brownie med hasselnødder, en fløjsblød blåbær mousse og friske blåbær.
Blåbærmousse:
4 blade husblas
1/2 vaniljestang
100 g sukker
250 g blåbær
Saften fra 1/2 citron
1 dl creme fraiche (9%)
3,5 dl fløde
Fremgangsmåde
Lig husblas i blød i koldt vand.
Kom vanilje, de tomme vaniljestænger, sukker, blåbær og citronsaft i en gryde.
Bring det i kog og rør til blåbærrene er møre.Si blåbærsaften fra (det er nemlig kun den du skal bruge til moussen
Kom derefter husblas i blåbærsaften og lad det køle af til det er lillefingervarmt. Tilsæt creme fraiche og rør.
Pisk fløden til let flødeskum og vend blåbærsaften sammen med det.
Kom din blåbær mousse i en sprøjtepose og fordel det i små silikoneforme.
Jeg har brugt disse 2 silikoenforme: QUENELLE og GLOBE (Reklamelinks)
Kom den i fryseren indtil de er gennemfrosne.
(Det mousse som er til overs hældes på glas og laves til små desserter)
Mælke chokolade brownie:
150 g mælkechokolade
100 g smør
3 æg
120 g sukker
50 g mel
1 knivspids salt
35 g hakkede hasselnødder
Fremgangsmåde
Smelt mælkechokolade og smør sammen. Pisk æg og sukker sammen til det er lyst og luftigt.
Rør den let afkølede chokolade-smør blanding i æggemassen.
Rør mel og salt i.
Hæld dejen i en springform (ø 19 cm) og drys de finthakkede hasselnødder på toppen.
Bag brownien ved 180 grader i ca. 28-30 minutter.
Lad brownien køle af inden den pyntes.
Pynt:
Blåbær mousse bomber
Friske blåbær
Rød skovsyre
Wild Blueberry kugler fra Lakrids by Johan Bülow
Wow.
Den mousse ser simpelhen så flot ud 🙂
Hej Per.
Tusind tak for din søde kommentar. Jeg kan afsløre at den smager lige så lækkert, som den ser ud 😊