Den SKØNNESTE, friske moussekage med et knivskarpt udseende, som med garanti imponerer enhver gæst!
Denne kage er en smule omfattende, men det er mest pga. ventetiden, når de forskellige dele skal i fryseren til de er gennemfrosne.
Kagen kræver også, at man har 2 forskellige silikoneforme i størrelserne Ø18 og Ø20 cm, samt en kagering på Ø16 cm.
Hindbær indlæg:
2 blade husblas
150 g frosne hindbær
2 spsk citronsaft
1 tsk vaniljesukker
3 spsk sukker
Fremgangsmåde
Læg husblas i blød i koldt vand.
Kom hindbær, citronsaft, vaniljesukker og sukker i en kasserolle. Varm det op til kogepunktet og kom derefter husblas i. Rør til det er helt opløst.
Kom hindbærkompotten ned i en rund silikoneform (Ø16 cm) (Reklamelink) og kom den på køl til den er helt gennemfrossen.
Pistaciebund:
2 æggehvider
1/2 dl sukker
100 g fintmalede pistacienødder
1 knsp salt
1 tsk hvedemel
Fremgangsmåde
Pisk æggehviderne og tilsæt sukkeret lidt ad gangen. Pisk til massen er tyk og skinnende. Vend forsigtigt pistacienødder, salt og mel i.
Kom dejen i en kagering (Ø16 cm)
Bag bunden ved 180 grader i ca. 18-20 minutter.
Lad bunden køle helt af inden du befrier den fra formen.
Vaniljemousse:
2 blade husblas
1/3 vaniljestang, kornene
50 g sukker
2 spsk citronsaft
2 dl piskefløde
1/2 dl yoghurt naturel/ymer
Fremgangsmåde
Læg husblas i blød i koldt vand.
Kom vaniljekorn, sukker og citronsaft i en kasserolle og kog det til sukkeret er opløst.
Rør husblas ud i citronlagen
Pisk fløden let.
Rør yoghurt naturel i citronlagen og vend det derefter sammen med flødeskummet.
Kom dit hindbær indlæg i en silikoneform der er 2 cm større (Ø18 cm) (Reklamelink). Pres den lidt ned så den ligger helt tæt ved formens bund.
Hæld vaniljemoussen over bunden.
Sæt den i fryseren til den er helt gennemfrossen
Hindbærmousse:
2,5 blade husblas
130 g frosne hindbær
80 g sukker
2 spsk citronsaft
1/3 vaniljestang, kornene
3 dl fløde
Fremgangsmåde:
Læg husblas i blød i koldt vand.
Kom hindbær, sukker, citronsaft og vanilje i en kasserolle og varm det op til hindbærrene er kogt ud. Kog også de tomme vaniljestænger med her.
Si hindbærmassen – det er kun saften du skal bruge.
Vrid husblas for vand og kom det ned i den varme hindbærsaft.
Pisk fløden til en let skum.
Tilsæt 1/3 af flødeskummet ned i den lune hindbærsaft og rør det sammen.
Kom derefter hindbær-blandingen over i flødeskummet og vend det forsigtigt sammen.
Opbygning:
De frosne indlæg med hindbærkompot og vaniljemousse befries fra formen.
Kom indlægget ned i en silikoneform på Ø20 cm (Reklamelink)
Placer indlægget præcis i midten med hindbærkompotten nedad. Pres forsigtigt på det, så du er sikker på den er presset helt tæt mod formens bund.
Hæld derefter din hindbærmousse over indlægget.
Pres forsigtigt pistaciebunden ned i hindbærmoussen til den er skjult og flugter med moussens kant.
Sæt kagen i fryseren til den er helt frossen.
Når kagen er gennemfrossen befries den fra silikoneformen og placeres på det fad kagen skal serveres på. Lad kagen tø op i køleskabet i 4 timer og pynt den med rød skovsyre.