Den skønneste moussekage med en dejlig frisk og eksotisk smag af passionsfrugt, hindbær og kokos.
Denne moussekage er super nem og enkel, da den er uden glaze eller velvetspray. Den står super skarpt og smukt i al sin enkelhed, med de naturlige farver fra passionsfrugt og hindbær!
Jeg har brugt DENNE form til at lave moussekagen i (Reklamelink)
Kokosbund:
1 æg
25 g sukker
100 g kokosmel
25 g revet marcipan
Fremgangsmåde:
Rør alle ingredienser sammen indtil dejen samler sig.
Fordel dejen i indlægsformen og pres det godt sammen. Der vil være noget dej i overskud – pres det sammen med fingrene og lav små kokostoppe og bag dem med.
Bages i ovnen ved 180 grader i 10-12 minutter indtil den er gylden.
Lad bunden køle af i formen og sæt den til side indtil du skal bruge den.
Hindbærmousse:
3 blade husblas
250 g hindbær
100 g sukker
1/2 vaniljestang, kornene
1 spsk citronsaft
1,5 dl piskefløde
1,5 dl yoghurt naturel
Fremgangsmåde:
Læg husblas i blød i koldt vand.
Kom hindbær, sukker, vaniljekorn og citronsaft i en gryde, og giv det et hurtigt opkog. Kog også de tomme vaniljestænger med.
Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme hindbærpuré.
Si massen så du har den rene hindbærsaft tilbage og lad den køle af til den er lillefingervarm.
Pisk fløden til let flødeskum, og vend yoghurten i.
Kom 2 spsk flødeskum i hindbærsaften og pisk det hurtigt sammen. Vend derefter hele hindbærsaften over i flødeskummet og vend det sammen.
Fordel moussen i boble-silikoneformen.
Sæt moussen i fryseren til den er gennemfrossen.
Passionsfrugtmousse:
4 blade husblas
0,75 dl passionsfrugtsaft (ca. 5 passionsfrugter)
1/2 vaniljestang
65 g sukker
1,5 dl fløde
1,5 dl yoghurt naturel
Fremgangsmåde:
Læg husblas i blød i koldt vand.
Kom passionsfrugtsaft og sukker i en gryde og bring det op til kogepunktet.
Vrid din husblas for vand og kom det ned i den varme saft.
Pisk fløden let og vend det sammen med yoghurt.
Når passionsfrugtsaften er lillefingervarm vendes det sammen med fløde-yoghurt blandingen.
Kom moussen ned din form og afslut med at presse den afkølede kokosbunden ned i, så den flugter med moussens kant.
Kom den i fryseren til den er gennemfrossen.
Pynt og samling:
Skovsyre
Gule blomster fra Skovsyre
Lyserøde perler
Fremgangsmåde:
Befri mousserne fra silikoneformene. Placer bunden (den med passionsfrugt) på et fad og placer derefter hindbærmoussen ovenpå.
Lad kagen tø op i køleskabet i mindst 4 timer.
Pynt herefter med skovsyre, gule blomster og lyserøde perler.
Hej Mette
Hvordan laver du passionsaften?
Blendes, koges op eller hvad?
Med venlig hilsen
Gitte
Hej Gitte
Jeg presser saften ud af friske passionsfrugter. Resten står i fremgangsmåden 🙂
Mvh. Mette