En super svampet og lækker ølkage med en “hjemmelavet” julesmør.
Ølkage:
100 g smør (stuetempereret)
100 g sukker
100 g brun farin
2 æg
225 g mel
1,5 tsk bagepulver
2 tsk kanel
2 tsk nellike
1 tsk ingefær
1 tsk allehånde
2 dl øl
Fremgangsmåde:
Pisk smør, sukker og brun farin godt sammen til en ensartet masse.
Pisk æggene i et ad gangen.
Tilsæt mel, bagepulver, krydderier og øl.
Pisk ved laveste hastighed til dejen er ensartet.
Kom dejen i en brødform (ca. 25 x 10 cm) beklædt med bagepapir.
Bag ølkage i ca. 40 minutter ved 180 grader.
Julesmør:
75 g smør (stuetempereret)
1 tsk kanel
1 tsk honning
2 tsk syltet appelsinskal
Fremgangsmåde:
Rør alle ingredienser sammen og kom smørret i en lille skål.
Sæt det på køl indtil det skal bruges.
Skriv et svar