En skøn Oreo-chokolade bombe med smukt udseende. Oreo, Karamel, mælkechokolade og friske bær smager bare helt fantastisk sammen.
Oreo bund:
300 g Oreos
115 g smeltet smør
Fremgangsmåde:
Blend dine oreos helt fint og bland det sammen med det smeltede smør. Pres det ud i en tærteform – hvis du ikke vil servere tærten direkte i formen, så skal du bruge en tærteform med løs bund og smøre den med lidt smør.
Sæt tærten i køleskabet mens du laver saltkaramellen.
Saltkaramel:
1,5 dl fløde
100 g sukker
1/2 tsk havsalt
25 g smør
Fremgangsmåde:
Kom sukker i en gryde og smelt det indtil det får en fin og gyldenbrun farve.
Hæld fløde og salt i – karamellen vil nu klumpe sig sammen. Kog massen op under omrøring indtil det hele er ensartet og er smeltet fint sammen.
Tilsæt derefter smør i små tern, lidt efter lidt.
Hæld saltkaramellen gennem en si og over i en skål.
Sæt den i fryseren i ca. 10 minutter så den kan køle lidt af.
Fordel karamellen på Oreobunden og sæt den derefter i køleskabet imens du laver din mælkechokoladeganache.
Mælkechokoladeganache:
2 dl fløde
250 g mælkechokolade, hakket eller knapper
Fremgangsmåde:
Varm fløden op til kogepunktet.
Kom chokoladen i en skål. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør i det indtil det bliver en samlet og blank chokolade ganache.
Hæld chokoladeganachen på bunden.
Pynt kagen inden chokoladeganachen har sat sig helt (ca. efter 1,5 time i køleskabet).
Pynt:
Oreos
Friske blåbær
Friske brombær
Evt. lidt sølvstøv.
Den ser mega lækker ud😍
Hvis jeg vil lave den i en rund springform tror du så det er nok at fordoble opskriften?
Og tror du den kan holde sig et døgn på køl?😊
Hej Sofia
Det kommer an på, hvilken størrelse rund form du bruger – prøv dig frem 😊