Denne skønne lagkage er inspireret af den klassiske trefarvede is, som jeg spiste en hel del af da jeg var barn. Dette kalder jeg for en luksus udgave i kageform.
Kagen består af en svampet chokolade Black Magic bund, en frisk vaniljemousse med en masse smukke vaniljekorn og til sidst en skøn hindbærmousse.
Jeg lavede den som en overraskelse til min kærestes søster, som vi holdt et lille hyggeligt “surprise party” for.
Black Magic bund:
3 dl mel
3 dl sukker
1,5 dl kakaopulver
1,5 tsk natron
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk vaniljesukker
2 æg
1,5 dl kaffe
1,5 dl mælk
0,75 dl olie
Fremgangsmåde:
Bland alle de tørre ingredienser sammen. Tilsæt derefter resten af ingredienserne.
Pisk dejen sammen til den er glat og ensartet.
Hæld kagen i en springform (Ø 23 cm) beklædt med bagepapir.
Bag kagen i ca. 35-40 minutter ved 175 grader.
Vaniljemousse:
4 blade husblas
1 vaniljestang, kornene
100 g sukker
Saften fra 1 citron
4 dl piskefløde
1,5 dl yoghurt naturel 1,5%
Fremgangsmåde
Lig husblas i blød i koldt vand.
Kom vaniljekorn, sukker og citronsaft i en kasserolle og kog det til sukkeret er opløst. Rør husblas ud i citronlagen
Pisk fløden let.
Rør yoghurt naturel i citronlagen og vend det sammen med flødeskummet.
Kom brownie bunden i en springform beklædt med bageplast og fordel vaniljemoussen ovenpå bunden. Kom den i fryseren til den har sat sig.
Hindbærmousse:
4 blade husblas
225 g frosne hindbær
1,5 dl sukker
1/2 vaniljestang, kornene
Saften fra 1/2 citron
4,5 dl piskefløde
Fremgangsmåde:
Læg husblassen i blød i koldt vand.
Kom de frosne hindbær, sukker, vanilje (og de tomme vaniljestænger) samt saften fra 1/2 citron i en kasserolle og varm det godt op til hindbærrene er møre.
Rør husblassen ud i hindbærrene og fjern gryden fra varmen.
Put hindbærrene i en si og mos dem så du får siet alle kernerne fra, og kun har væden tilbage. Det er nemlig kun væden du skal bruge!
Lad hindbærvæden køle ned til stuetemperatur.
Pisk imens fløden til en let skum.
Tag 2 spsk af flødeskummet og pisk det hurtigt sammen med hindbærsaften.
Hæld derefter hele hindbærblandingen ned i flødeskummet og vend det forsigtigt sammen til det hele er ensartet.
Tag din kage ud af fryseren og fordel hindbærmoussen ovenpå.
Sæt den igen på frys til den har sat sig.
Pynt:
Friske hindbær
Friske blåbær
Friske jordbær
Hvis den skal laves dagen før eller 2 dage før.. Bliver den så tør? Og skal den blive i fryseren, eller ind i køleskabet 🙈🙈🙈🙈🙈🤔🤔🤔
Du kan sagtens lave den dagen før uden den bliver tør i hvert fald 😊 og du kan både opbevare den i fryser og i køleskabet.
Blot vær opmærksom på, at kagen kan finde på at svede lidt hvis den bliver helt dybfrossen og derefter tøes op.
Mvh. Mette
Hej.. Jeg er i gang med at lave din kage og har nu lavet bunden men den er jo virkelig høj? Deler du bunden eller har jeg mon laver noget forkert.??
Hej Charlotte.
Har du bagt den i en springform som måler 23 cm ligesom der står i opskriften? 🙂
Men denne kage bliver også en smule høj
Mvh Mette
Jeps det har jeg og den er vokset helt op til kanten af springformen!
Ja det kan jeg godt høre, det lyder da voldsomt 😁
Kan ikke lige svare på hvad der mon kunne være gået galt, hvis du har fuldt opskriften fuldt ud.
Det er en opskrift jeg jævnligt bruger og har brugt rigtig mange gange
Mvh. Mette
Ok. Og du er sikker på at den kun er en springform der måler 23cm?? Synes nemlig på dit billed at kagen ser noget større ud??
Helt sikker 🙂
Ok. Jeg skærer den bare over og Så kan jeg fryse den ene og bruge den en anden gang😉.
Tak for svar.
Hvis jeg kun skal bruge vniljemoussen til en kage hvor meget er der så sådan ca 1 liter eller 2 måske?
– Mvh Signe
Hej Signe.
Jeg forstår ikke helt dig spørgsmål. Denne opskrift på vaniljemousse er også kun til en kage 🙂
Og jeg kan desværre ikke huske hvor meget der bliver af moussen.