En helt igennem fantastisk roulade med en frisk smag af forår og sommer! Denne roulade består af en svampet rouladebund – hver gang jeg laver den bliver jeg lige imponeret over, hvor luftig og svampet bunden er. Den smager simpelthen så godt og har en lækker konsistens!
Fyldet inden i består af en cremet flødeostecreme og en sommerlig rabarberkompot. På toppen er der en fluffy brændt marengs, som bidrager med det sidste sødme til retten!
Denne kage er en af mine yndlings sommerkager og den smager altid af et stykke mere!
Rabarberkompot:
200 g rabarber
125 g sukker
1/2 vaniljestang, kornene
Fremgangsmåde:
Kom alle ingredienser i en gryde og giv det et opkog. Kog rabarberne godt møre indtil alt væden er væk og du har en tyk grød/kompot.
Sæt derefter rabarberkompotten i køleskabet og lad den køle helt af.
Rouladebund:
50 g sukker
1/2 vaniljestang, kornene
5 æg, opdelt i blommer og hvider
100 g mel
1 tsk bagepulver
Fremgangsmåde:
Pisk sukker, vanilje og æggeblommer sammen til en lys og tyk æggesnaps.
Vend derefter mel og bagepulver sammen med æggesnapsen.
I en anden skål piskes æggehviderne stive.
Vend det forsigtigt sammen med dejen indtil massen er ensartet.
Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Smør dejen jævnt ud i en rektangel (ca. 30 x 35 cm)
Bag den ved 190 grader i ca. 10-12 minutter.
Læg et stykke bagepapir på bordet. Vend rouladebunden på hovedet ovenpå det nye stykke bagepapir.
Lad bunden ligge mellem de 2 stykker bagepapir og køle af.
Flødeostecreme:
200 g flødeost
30 g flormelis
1/2 citron, saften
Evt. kornene fra 1/2 vaniljestang/lidt vaniljepasta
Fremgangsmåde:
Rør alle ingredienser godt sammen til en ensartet masse.
Marengs:
2 æggehvider
135 g sukker
Fremgangsmåde:
Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret lidt efter lidt mens der stadig piskes ved høj hastighed. Pisk indtil sukkeret er opløst.
Bliv ved med at piske ved høj hastighed indtil marengsen er helt stiv og fluffy.
Kom marengsen i en sprøjtepose med tyl i enden.
Samling:
Smør flødeosten jævnt ud på rouladebunden. Fordel derefter rabarberkompotten og rul rouladen sammen, så den er placeret med samlingen nedad.
Kom rouladen på køl i 1/2 time, så cremen får lov at sætte sig.
Sprøjt marengs ud, så den dækker alle siderne på rouladen.
Afslut med at brænde den let med en gasbrænder og pynt den efter eget ønske.
Hej Mette.
Da jeg gerne vil bage rouladen til min snarlige fødselsdag, og gerne vil bage den i god tid, vil jeg høre om det er muligt at fryse den og så først dekorere den med marengsen på selv dagen hvor vi skal spise den 😃
På forhånd tak for svar. Hilsen Pia
Hej Pia
Jeg vil anbefale dig bare at lave den dagen før og lade den stå i køleskabet.
Mvh. Mette
Tak for svar 😃😘