Skønne flødeboller med smag af skumbanan – virkelig himmelsk!
Opskriften giver ca. 20-25 små flødeboller
Chokoladeskaller:
600 g mørk chokolade
Evt. gul kakaosmør
Fremgangsmåde:
Du kan evt. starte med at farve dine forme med gul kakaosmør – jeg har brugt gult. Sæt et stykke af en svamp på enden af din elpisker med dejkrog på – sådan kan du nemt lave det “swirl”-agtige mønster.
Kom chokoladen i en skål og temperer det over vandbad eller i mikroovnen.
Temperaturen skal ramme ca. 32 grader.
Fordel chokoladen i din form – jeg har brugt DENNE FORM (Reklamelink)
Vend den derefter på hovedet, så den overskydende chokolade løber ud.
Skrab formen for overskydende chokolade på toppen og sæt den på køl til chokoladen har sat sig.
Marcipanbunde:
300 g marcipan
Fremgangsmåde:
Marcipanen rulles ud til 4 mm tykkelse i lidt flormelis. Stik runde bunde ud med en udstikker på ca. 5 cm.
“Brænd” bundene med en gasbrænder indtil de er gyldne. Brænd dem på begge sider.
Banan-flødebolleskum:
1 brev flødebolleskum fra Dr. Oetker (Reklamelink)
Ca. 5-7 dråber Bananaroma (Reklamelink)
Lidt gul pastafaeve
Fremgangsmåde:
Følg anvisningen bag på brevet og pisk til sidst bananaromaen og pastafarven med. Smag skummet til og kom kun lidt bananaroma i ad gangen.
Kom din bananskum i en sprøjtepose
Befri forsigtigt chokoladeskallerne fra din form og sæt dem på en omvendt æggebakke, eller andet, mens du sprøjter skummet i.
Fordel skummet med en lille spartel, så skallen er lige præcis fyldt og sæt en marcipanbund på.
Opbevar flødebollerne i en tætsluttet beholder i køleskabet, eller et køligt sted.
Skriv et svar