Små og lækre tærter med smag af hindbær og Ruby chokolade!
Denne opskrift giver 5 små tærter.
Mørdej:
150 g mel
50 g flormelis
75 g smør (stuetempereret)
1 æggeblomme
(evt. 1 tsk vand)
Fremgangsmåde
Bland mel og flormelis.
Smuldr smørret i og til sidst samles dejen med æggeblomme. Tilsæt evt. 1 tsk vand hvis dejen er for “tør”.
Stil dejen i køleskabet i 1/2 time.
Drys en smule mel på bordet og rul mørdejen ud.
Udfyld de små tærteforme med mørdejen og skær det overskydende dej af.
Jeg har brugt disse små tærteringe (Reklamelink)
Prik huller med en gaffel i tærtens bund.
Bag tærterne i ca 14-16 minutter ved 170 grader.
Ruby ganache:
200 g Ruby chokolade (Reklamelink)
1 dl piskefløde
20 g glukosesirup
Fremgangsmåde
Hak chokoladen fint og put den i en skål.
Piskefløde og glukosesirup varmes op til kogepunktet og hældes derefter over chokoladen. Lad det stå i et minuts tid og rør derefter forsigtigt i massen indtil det har samlet sig og er helt ensartet.
Fordel ganachen i tærterne og sæt dem derefter på køl til de har sat sig.
Hindbær marengs:
2 æggehvider
135 g sukker
2 tsk hindbærpulver
Fremgangsmåde
Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret lidt efter lidt mens der stadig piskes ved høj hastighed. Pisk indtil sukkeret er opløst.
Bliv ved med at piske ved høj hastighed indtil marengsen er helt stiv og fluffy.
Kom marengsen i en sprøjtepose med en DENNE TYL (Reklamelink) i enden og sprøjt det ud på toppen af dine tærter.
Hindbær kompot:
150 g hindbær
2 spsk sukker
1/2 blad husblas
Fremgangsmåde
Lig husblas i blød i koldt vand.
Kom hindbær og sukker i en kasserolle og varm det op til kogepunktet. Tilsæt husblas og rør det ud i hindbærrene.
Lad hindbær kompotten køle af til stuetemperatur og kom den i en sprøjtepose.
Fyld hindbærkompotten i hullet af dine marengs og sæt den på køl.
Pynt:
Skovsyre
Hindbærpulver
Lyserøde crispearls fra Callebaut
Hejsa skal marengsen ikke bages el? 🙂
Nej, det skal den ikke 😊
Hvor lang tid kan man lave marengs før det skal serveres?