En helt igennem fantastisk cheesecake med den skønneste smag af Snickers!
Kakao kiksebund:
140 g Digestive kiks
50 g peanuts
15 g sukker
100 g smeltet smør
2 spsk kakaopulver
Fremgangsmåde
Blend peanuts i en minihakker.
Knus digestive kiksene sammen med sukker til helt fine krummer.
Bland peanuts og digestive sammen i en skål.
Tilsæt det smeltede smør og kakaopulver.
Bland det sammen til en ensartet masse.
Beklæd en 18 cm springform med bageplast.
Hæld kikse-blandingen ned i springformen og pres det godt og jævnt ud med f.eks. bunden af et glas eller en ske.
Sæt den i køleskabet mens du laver ostecremen.
Ostecreme:
5 blade husblas
1/2 citron (saften)
125 g sukker
1/2 vaniljestang, kornene
200 g Philadelphia (ikke light!)
3 dl fløde
Fremgangsmåde
Put husblas i en skål med koldt vand.
Citronsaft kommes i en kasserolle og varmes op lige til kogepunktet. Lad også de tomme vaniljestænger koge med her.
Tilsæt husblas og rør det ud deri. Tag gryden af varmen og lad den stå til du skal bruge den.
Philadelphia, sukker og vaniljekorn piskes sammen i en skål.
I en anden piskes fløden til flødeskum.
Tilsæt nu den lillefingervarme citronsaft til Philadelphia-blandingen og pisk det hurtigt sammen.
Tilføj derefter Philadelphia-blandingen til flødeskummet og vend det hurtigt, men forsigtigt sammen.
Ostecremen puttes ovenpå kiksebunden. Sørg for at overfladen er så lige og plan som muligt.
Sæt den på køl indtil den har sat sig.
Topping:
150 g snickers
Karamel sauce (hjemmelavet eller fra Odense Marcipan eller Dr. Oetker)
Fremgangsmåde
Befri cheesecaken fra springform og bageplast. Skær Snickers i små stykker og kom dem på toppen af kagen sammen med karamel sauce.
OBS: Bruger du karamelsauce fra Odense marcipan, så kom den først på lige inden kagen skal serveres, da den er ret flydende.
Skriv et svar