Denne kanelkage er intet mindre end verdens bedste – og så er den bare så nem at lave!
Alle ingredienser skal bare blandes sammen, i hhv. kagedejen og frostingen – og voila! Så har du en sindssygt lækker og svampet kanelkage med den lækreste kaffefrosting!
En sikker vinder!
Kanelkage:
150 g sukker
4 tsk kanel
2 tsk natron
200 g mel
3 dl kærnemælk
125 g smeltet smør
Fremgangsmåde:
Alle ingredienser, på nær smørret, kommes i en skål og piskes sammen til en ensartet masse.
Pisk til sidst smørret i lidt efter lidt.
For en springform (ca. Ø 18-20 cm) med bagepapir i bunden og fordel dejen deri.
Bag den ved 200 grader i ca. 40 minutter.
Kaffefrosting:
50 g smør (stuetemperatur)
200 g flormelis
1/2 dl stærk, kold kaffe
2 spsk kakaopulver
Fremgangsmåde:
Kom alle ingredienser i en skål og pisk dem sammen til en lækker glasur.
Fordel glasuren på den afkølede kage.
Hej Mette. Jeg har bagt svampet kanelkage i eftermiddags. vi har lige smagt den nu, den er dejlig svampet. Den vil jeg bage igen. Jeg har snart fødselsdag, så kan mine gæster smage den gode kage.. Knus Inger.
Hej Inger
Tusind tak – jeg er glad for at høre, at den faldt i god smag 😊
Mvh. Mette
Er det alm ovn eller varmluft?
Det er altid alm. ovn, når der ikke står andet i mine opskrifter 🙂
Mvh. Mette
Hej Mette hvor længe kan kagen ca holde sig jeg lavede den sidste lørdag og syntes stadig den er dejlig svampet ?
Hej Mette
Jeg vil sige en 4-5 dage. Men hvis kagen stadig ser fin ud, smager fint og dufter fint, så kan jeg ikke se noget problem i, at du fortsat kan spise den 🙂
Mvh. Mette
Hvor mange personer er kanelkage ca til ?
Hej Freja
Ca. 8-10 personer
Mvh. Mette
Hej kan man bruge minimælk istedet for kærnemælk? 😊
Hej Sophie
Nej, desværre. Der skal bruges kærnemælk for at få den her lækre og svampede kage 🙂
Mvh. Mette
Okay tak for svar 😊
Tak for opskriften. Jeg havde ikke kærnemælk, så jeg brugte a38 (2 dl) og sødmælk (1 dl). Den blev lækker svampet og smagen var god 🙂