Den lækreste Toscakage med hjemmelavet vaniljeis – en helt vildt skøn og syndig kage med en cremet og smagsfuld vaniljeis til!
Toscakagen består af en svampet Mazarinbund og en lækker karamel fyldt med en masse nødder. Nemt og lækkert!
Spis den sammen med en hjemmelavet vaniljeis.
Hjemmelavet vaniljeis:
4 æggeblommer
100 g sukker
5 dl fløde
1 vaniljestang, kornene
Fremgangsmåde:
Pisk æggeblommer og sukker til en tyk og lys æggesnaps. Tilsæt fløden og pisk det sammen.
Kom massen i en gryde og varm det op til præcis 82 grader.
Hæld ismassen i en 8-liters frysepose og bind en stram knude for enden. Mas posen flad og læg den i køleskabet i en 1 time.
Kom isen i din ismaskine og lad den køre i ca. 1 time.
Server isen med det samme eller kom den i en beholder og læg den i fryseren.
Kagedej:
2 æg
100 g sukker
1/2 vaniljestang, kornene
125 g smør (smeltet)
1/2 dl sødmælk
2 tsk bagepulver
150 g mel
200 g revet marcipan
Fremgangsmåde:
Pisk æg, sukker og vaniljekorn sammen til en tyk, lys og luftig æggesnaps.
Tilsæt det smeltede smør og sødmælk.
Tilsæt derefter mel og bagepulver og vend det i dejen.
Vend til sidst den revede marcipan i dejen.
Fordel dejen i en springform på ca. Ø18-20 cm.
Bages ved 180 grader i ca. 40 minutter.
Lav nøddefyldet imens kagen er i ovnen..
Nøddefyld:
100 g smør
100 sukker
1/2 dl fløde
1/4 dl sirup
2 spsk mel
1/4 tsk salt
50 g grofthakkede mandler
50 g grofthakkede hasselnødder
50 g grofthakkede pistacienødder
Fremgangsmåde:
Smelt smør og sukker i en gryde.
Tilsæt derefter fløde og sirup.
Derefter røres salt, mel, mandler, hasselnødder og pistacienødder i karamellen.
Lad den stå og simre under omrøring indtil massen tager farve og bliver gylden.
Fordel nøddefyldet ovenpå den færdigbagte kage og bag den ved 220 grader i 10 minutter.
Lad kagen køle fuldstændig af og blive kold før du fjerne kagen fra bagepapir og springform!
Dekorer den evt. med lidt smeltet chokolade og spiselige blomster.
Skriv et svar