Den bedste opskrift på en luftig og lækker banankage! Jeg laver ALTID denne opskrift når jeg skal bage banankage – det er en sikker vinder hver eneste gang!
Banankage:
185 g hvedemel
1 tsk natron
1/4 tsk salt
20 g mørk chokolade
20 g lys chokolade
20 g hvid chokolade
4 små eller 3 store overmodne bananer
120 g sukker
2 æg
1 dl solsikkeolie
Fremgangsmåde
I en skål blandes mel, natron, salt og chokoladen – gem lidt af chokoladen til at drysse på toppen.
I en anden skål moses bananerne med en gaffel.
I en tredje skål piskes æg og sukker helt lyst, let og luftigt. Pisk de moste bananer med. Olien tilsættes nu imens der stadig piskes.
Hæld de tørre ingredienser sammen med de våde og pisk dejen kort sammen til den er ensartet og godt blandet.
Kom bagepapir i bunden af en springform på 18 cm og hæld din dej i. Drys det resterende chokolade på toppen.
Bag den ved 175 grader almindelig varme i ca. 50 minutter.
Jeg er i gang med at bage din skønne kage, men er du sikker på at det skal være en springform på 18cm? Min kage er godt nok blevet høj inde i ovnen 😄 Men den både dufter og ser sååå lækker ud! Jeg glæder mig så meget til at sætte tænderne i din i aften, sammen med familien 🤩
Hej Karina. Ja, den form jeg plejer at bruge er 18-19 cm i diameter, så min får også en fin højde, når jeg bager den 😊
Mvh. Mette
Det har den vist også nu 😀
Den falder jo lidt sammen når den kommer ud af ovnen, men det tænkte jeg ikke lige på under bagningen, da den pludselig var 3-4 cm højere end formens kant 😂
Glæder mig til at sætte tænderne i den! Og tak for alle de lækre opskrifter – der er en masse endnu jeg skal have testet 😍