Lun mælken og rør gær ud heri.
Tilsæt æg og sukker sammen med kardemomme, salt og mel.
Ælt det godt sammen og tilsæt derefter det bløde smør. Ælt dejen ved middel-høj hastighed på en røremaskine i ca. 10-15 minutter. Dejen er æltet færdig når den slipper/klasker mod skålens kanter og når du kan røre ved den uden den klistrer fast til dine fingre.
Lad dejen hæve i 45 minutter med et fugtigt klæde over sig.
Lav brunsvigertoppingen imens dejen hæver. Rør alle ingredienser godt sammen og sæt den til side indtil du skal bruge den.
Når dejen er færdig med at hæve formes den til boller og lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lav en fordybning ned i hver bolle med fingrene og kom ca. 1 spsk brunsvigertopping i. Lad bollerne efterhæve i 20 minutter med et fugtigt viskestykke over sig.
Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys med mandelflager og lidt ekstra brun farin.
Bag brunsvigerbollerne ved 200 grader i ca. 12-16 minutter.
Lad brunsvigerbollerne køle helt af og pynt dem evt. med smeltet mørk chokolade.