Go Back
+ servings
Udskriv februar 2, 2022
Antal: 18 stk
Bløde og luftige brunsvigerboller, som er et rigtig godt bud på alternative fastelavnsboller… brunsviger fastelavnsboller! Genialt og helt vildt lækkert!

Ingredienser:

Dej:
  • 3 dl mælk
  • 50 gram gær
  • 1 æg
  • 4 spsk sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 1/2 tsk salt
  • Ca. 550 gram hvedemel
  • 150 gram smør (stuetempereret)
Derudover:
  • 1 æg til pensling
  • 50 gram hasselnøddeflager ((Reklamelink))
  • 50 gram smeltet mørk chokolde (kan undlades)
Brunsvigertopping:
  • 85 gram smør (stuetempereret)
  • 100 gram brun farin
  • 50 gram revet marcipan
  • 2 spsk lys sirup

Fremgangsmåde:

  • Lun mælken og rør gær ud heri.
  • Tilsæt æg og sukker sammen med kardemomme, salt og mel.
  • Ælt det godt sammen og tilsæt derefter det bløde smør. Ælt dejen ved middel-høj hastighed på en røremaskine i ca. 10-15 minutter. Dejen er æltet færdig når den slipper/klasker mod skålens kanter og når du kan røre ved den uden den klistrer fast til dine fingre.
  • Lad dejen hæve i 45 minutter med et fugtigt klæde over sig.
  • Lav brunsvigertoppingen imens dejen hæver. Rør alle ingredienser godt sammen og sæt den til side indtil du skal bruge den.
  • Når dejen er færdig med at hæve formes den til boller og lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Lav en fordybning ned i hver bolle med fingrene og kom ca. 1 spsk brunsvigertopping i. Lad bollerne efterhæve i 20 minutter med et fugtigt viskestykke over sig.
  • Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys med mandelflager og lidt ekstra brun farin.
  • Bag brunsvigerbollerne ved 200 grader i ca. 12-16 minutter.
  • Lad brunsvigerbollerne køle helt af og pynt dem evt. med smeltet mørk chokolade.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @metteskuttercakes på Instagram!