Go Back
+ servings
Udskriv april 5, 2022
Antal: 12 boller
Skønne, luftige og ikke mindst NEMME surdejsboller! Jeg har brugt tørret surdejspulver, som er en nem og hurtig måde at få friskbagte surdejsboller – her slipper man helt for at skulle passe og fodre en surdej, autolyse, foldninger og man sparer samtidig en hel masse tid! Jeg er kæmpe fan!

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

  • Kom vand, hvedemel, fuldkorns ølandshvedemel, tørret surdej, salt og honning i skålen til din røremaskine. Ælt det hele godt sammen ved middelhøj hastighed i 10 minutter, indtil dejen samler sig i en klump om krogen og klasker mod skålens kanter. Dejen skal være fugtig og elastis
  • Kom et fugtigt viskestykke over skålen og lad dejen stå og hæve i 2 timer.
  • Tænd ovnen på 220 grader varmluft og lad den stå og varme godt op med en bageplade eller bagesten.
  • Bland bygflager og hørfrø på en tallerken.
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord.Del dejen i rustikke boller med en dejskærer. Vend bollerne på hovedet i bygflager og hørfrø og sæt dem over på den varme bageplade/bagesten beklædt med bagepapir.
  • Bag bollerne i ca. 10-12 minutter indtil de har en gylden og sprød overflade. Lad derefter bollerne køle af på en rist.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @metteskuttercakes på Instagram!