Go Back
+ servings
Udskriv april 2, 2022
Antal: 1 chokoladeform
Farverige chokolader, som har den skønneste smag af silkeblød kaffeganache. Denne opskrift er udviklet specielt til dig, som er veganer eller ikke tåler mælk.

Ingredienser:

Kaffeganache
  • 200 gram Callebaut NXT mælkechokolade
  • 2 tsk instant kaffe
  • 1 dl mandelmælk
  • 10 gram glukosesirup
Chokoladeskaller
  • 300 gram Callebaut NXT mørk chokolade

Fremgangsmåde:

  • Kom mandelmælk, glukosesirup og instant kaffe i en gryde og varm det op til kogepunktet. Hæld det over chokoladen og lad det smelte sammen i et minuts tid. Rør rundt i midten med en dejskraber indtil det hele samler sig til en ensarter og blank ganache. Lad ganachen stå på bordet og køle af til stuetemperatur indtil du skal bruge den.
  • Dekorer evt. din chokoladeform med farvet kakaosmør inden du går igang.
  • Temperer chokoladen. Dette kan enten gøres over vandbad eller i mikroovn. Chokoladen skal have en arbejdstemperatur på ca. 32 grader. Fyld formene op med den tempererede chokolade i alle huller. Bank formen let ned i bordet og vend derefter formen på hovedet, mens du banker let på siden af den, så alt det overskydende chokolade falder ud. Skrab derefter formen for overskydende chokolade både på toppen og siderne. Sæt chokoladeformen i køleskabet i 5-10 minutter.
  • Fyld derefter kaffeganache i skallerne.
  • Luk chokoladeskallerne med et lag tempereret chokolade og skrab for overskydende chokolade.Sæt chokoladeformen i køleskabet i ca. 20 minutter, hvorefter de nemt kan bankes ud af formen, hvis chokoladetempereringen er lykkedes. Opbevar chokoladerne køligt i en tætsluttende beholder.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @metteskuttercakes på Instagram!