Go Back
Udskriv februar 19, 2022
En super lækker og cremet cheesecake med citron og marengs. Dette er en af mine all-time-favorite kombinationer – citron og marengs er en himmelsk smagssymfoni, når det kombineres!
Udstyr til denne opskrift:

Ingredienser:

Kiksebund:
  • 180 gram Digestive kiks
  • 20 gram sukker
  • 85 gram smeltet smør
Citron ostecreme:
  • 5 blade husblas
  • 2 citroner (saft og fintrevet skal herfra)
  • 175 gram sukker
  • 1 vaniljestang (kornene)
  • 200 gram naturel flødeost
  • 3 dl piskefløde
  • Evt. lidt gul pastafarve
Marengs:
  • 3 æggehvider
  • 200 gram sukker

Fremgangsmåde:

Kiksebund:

  • Knus Digestive kiksene helt fint sammen med sukker og tilsæt det smeltede smør. Bland det godt sammen.
  • Beklæd en 18 cm springform med bageplast.
  • Hæld kikse-blandingen ned i springformen og pres det godt og jævnt ud med f.eks. bunden af et glas. Sæt den på køl og lav imens ostecremen.

Citron ostecreme:

  • Læg husblas i blød i koldt vand.
  • Fintrevet citronskal og citronsaft saften kommes i en kasserolle og varmes op lige til kogepunktet. Lad også de tomme vaniljestænger koge med her.
  • Vrid husblas fri for vand og rør den ud i den varme citronsaft. Tag gryden af varmen og lad den stå til du skal bruge den.
  • Flødeost, sukker og vaniljekorn piskes sammen i en skål.
  • I en anden skål piskes fløden til en let skum.
  • Sigt citronsaften ned i Philadelphia-blandingen, så citronskallen bliver sigtet fra. Pisk det sammen.
  • Tilføj derefter flødeost-blandingen til flødeskummet og vend det hurtigt, men forsigtigt sammen.
  • Kom ostecremen ovenpå kiksebunden. Sørg for at overfladen er så lige og plan som muligt.
  • Sæt cheesecaken i køleskabet i mindst 3 timer før den befries fra kageplasten og dekoreres med marengs.

Marengs:

  • Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret lidt efter lidt mens der stadig piskes ved høj hastighed. Pisk indtil sukkeret er opløst. Bliv ved med at piske ved høj hastighed indtil marengsen er helt stiv og fluffy.
  • Kom marengsen i en sprøjtepose med tyl i enden og sprøjt det ud i et valgfrit mønster ovenpå kagen.
  • Afslut med let at brænde dine marengstoppe med en lille gasbrænder og pynt med tørret morgenfrue og lidt krymmel.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @metteskuttercakes på Instagram!