Go Back
+ servings
Udskriv april 12, 2022
Antal: 10 personer
Det her er min yndlings chokoladekage! Den bedste chokoladekage efter min mening. Den har en lækker og blød konsistens, som smelter på tungen.
Hvis du ikke er den store kaffe-elsker, så bare rolig: kaffen i kagen er blot med til at fremhæve chokoladesmagen og så tilfører kaffe også en lækker konsistens til kagen.
I glasuren kan man godt smage kaffen, men her kan man sagtens skifte kaffe ud med vand.
Udstyr til denne opskrift:

Ingredienser:

Chokoladekage
  • 2 æg
  • 150 gram sukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 70 gram kakao
  • 220 gram hvedemel
  • 1,5 dl raps- eller solsikkeolie
  • 2,5 dl brygget kaffe
Chokoladeglasur
  • 50 gram smør (stuetempereret)
  • 200 gram flormelis
  • 1/2 dl stærk, kold kaffe (kan erstattes med vand)
  • 2 spsk kakaopulver

Fremgangsmåde:

  • Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
  • Tilsæt alle de tørre ingredienser: bagepulver, natron og kakao og hvedemel. Pisk det med i blandingen på laveste niveau. 
  • Pisk til sidst olie og kaffe i.
  • Kom bagepapir i bunden af en springform (ca. 22 cm) og bag kagen ved 180 grader i ca. 30-35 minutter.
  • Lad kagen køle helt af og lav imens chokoladeglasuren.
  • Kom alle ingredienserne til chokoladeglasuren i en skål og rør det sammen til en lækker og tyk glasur. Fordel glasuren på den afkølede kage og pynt evt. med krymmel.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @metteskuttercakes på Instagram!