Go Back
+ servings
Udskriv januar 21, 2022
Antal: 16 stk
Fastelavnsbolle møder donut = fastelavnsdonut! Bløde og luftige donuts, dyppet i hindbærsukker og fyldt med hindbærmarmelade og hindbærskum – en vaskeægte hindbærdrøm!
Vær opmærksom på, at disse fastelavnsdonuts skal serveres straks/samme dag de er lavet, da donuts hurtigt bliver tørre i krummen.
Udstyr til denne opskrift:

Ingredienser:

Donut dej:
  • 1,25 dl lun mælk
  • 70 gram smeltet smør
  • 20 gram gær
  • 25 gram sukker
  • 1 æg
  • Ca. 250 gram hvedemel
  • 1 knsp salt
  • 1/2 tsk kardemomme
Hindbærsukker:
Hindbærskum:
  • 200 gram frosne hindbær
  • 1 spsk citronsaft
  • 75 gram sukker
  • 1/2 vaniljestang (kornene)
  • 5 dl piskefløde
Derudover:
  • 1 liter solsikkeolie (til stegning)
  • Hindbærmarmelade

Fremgangsmåde:

Donut dej:

  • Kom mælk og smør i en gryde. Smelt det sammen og sæt det til side for at køle af – det skal være lunt/lillefingervarmt, når gæret kommes i.
  • Opløs gær i den lune mælk og smeltede smør.
  • Tilsæt sukker og æg.
  • Tilsæt lidt mel, kardemomme og salt. Kør dejen på din røremaskine med dejkrog. Lad maskinen ælte i ca. 10 minutter.
  • Kom et fugtigt viskestykke over skålen lad den stå til hævning i 1,5 time.
  • Strø lidt mel på dit bord og rul dejen ud til ca. 1 cm tykkelse.
  • Udstik dine donuts og placer dem på et stykke bagepapir. Dæk dem til med et fugtigt viskestykke og lad dem stå og hæve i 1 time.

Hindbærsukker:

  • Blend de frysetørret hindbær helt fint og bland det med sukker. Sæt det til side indtil du skal bruge det.

Stegning:

  • Hæld olie i en gryde. Temperaturen skal være omkring 175-180 grader hele tiden.
  • Friter dine donuts på hver side i den varme olie indtil de er gyldenbrune.
  • Fjern dem fra olien og lad dem ligge og dryppe af på køkkenrulle.

Hindbærskum:

  • Kom hindbær, citronsaft, sukker og vaniljekorn i en gryde. Giv det et opkog indtil alt sukkeret er opløst.
  • Sigt hindbærkompotten, så du får en helt fin og ren saft uden kerner. Sæt hindbærsaften på køl indtil den er helt kold.
  • Pisk fløden til flødeskum og vend derefter din kolde hindbærsaft i.
  • Halver dine donuts.
  • Kom hindbærskummet i en sprøjtepose med stjernetyl i enden.
  • Kom hindbærmarmelade i en sprøjteposte og klip et lille hul i enden.
  • Sprøjt en ring med hindbærmarmelade på hele bunden. Sprøjt derefter hindbærskum ud i et fint mønster og sæt toppen af donutten ovenpå.
    Server straks.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @metteskuttercakes på Instagram!