Antal: 16 stk
3...2...1 - BAG! (Slå denne knap til for at undgå din skærm går i sort)
Fastelavnsbolle møder donut = fastelavnsdonut! Bløde og luftige donuts, dyppet i hindbærsukker og fyldt med hindbærmarmelade og hindbærskum – en vaskeægte hindbærdrøm!
Vær opmærksom på, at disse fastelavnsdonuts skal serveres straks/samme dag de er lavet, da donuts hurtigt bliver tørre i krummen.
Donut dej: 1,25 dl lun mælk 70 gram smeltet smør 20 gram gær 25 gram sukker 1 æg Ca. 250 gram hvedemel 1 knsp salt 1/2 tsk kardemomme Hindbærskum: 200 gram frosne hindbær 1 spsk citronsaft 75 gram sukker 1/2 vaniljestang (kornene) 5 dl piskefløde Derudover: 1 liter solsikkeolie (til stegning) Hindbærmarmelade
Donut dej: Kom mælk og smør i en gryde. Smelt det sammen og sæt det til side for at køle af – det skal være lunt/lillefingervarmt, når gæret kommes i.
Opløs gær i den lune mælk og smeltede smør.
Tilsæt sukker og æg.
Tilsæt lidt mel, kardemomme og salt. Kør dejen på din røremaskine med dejkrog. Lad maskinen ælte i ca. 10 minutter.
Kom et fugtigt viskestykke over skålen lad den stå til hævning i 1,5 time.
Strø lidt mel på dit bord og rul dejen ud til ca. 1 cm tykkelse.
Udstik dine donuts og placer dem på et stykke bagepapir. Dæk dem til med et fugtigt viskestykke og lad dem stå og hæve i 1 time.
Stegning: Hæld olie i en gryde. Temperaturen skal være omkring 175-180 grader hele tiden.
Friter dine donuts på hver side i den varme olie indtil de er gyldenbrune.
Fjern dem fra olien og lad dem ligge og dryppe af på køkkenrulle.
Hindbærskum: Kom hindbær, citronsaft, sukker og vaniljekorn i en gryde. Giv det et opkog indtil alt sukkeret er opløst.
Sigt hindbærkompotten, så du får en helt fin og ren saft uden kerner. Sæt hindbærsaften på køl indtil den er helt kold.
Pisk fløden til flødeskum og vend derefter din kolde hindbærsaft i.
Halver dine donuts.
Kom hindbærskummet i en sprøjtepose med stjernetyl i enden.
Kom hindbærmarmelade i en sprøjteposte og klip et lille hul i enden.
Sprøjt en ring med hindbærmarmelade på hele bunden. Sprøjt derefter hindbærskum ud i et fint mønster og sæt toppen af donutten ovenpå.
Server straks.