Go Back
Udskriv oktober 31, 2021
En cremet hjemmelavet chokoladeis med banansmag, chunky chokoladestykker og skumbananer. Den smelter på tungen og smager helt fantastisk!
Opskriften kræver ismaskine.
Udstyr til denne opskrift:
  • Ismaskine

Ingredienser:

  • 2,5 dl mælk
  • 2,5 dl fløde
  • 100 gram mørk chokolade
  • 4 æggeblommer
  • 100 gram sukker
  • 5-7 dråber bananaroma
  • 100 gram smeltet mørk chokolade
  • 1 pose skumbananer (110 gram)

Fremgangsmåde:

  • Kom mælk og fløde i en gryde og varm det op til kogepunktet. Tilsæt den mørke chokolade og rør rundt indtil at chokoladen er smeltet.
  • Pisk æggeblommer, sukker og bananaroma til en lys og luftig masse. Hæld den varme chokolademælk i skålen med æggesnapsen og pisk det sammen.
  • Hæld derefter hele blandingen tilbage i gryden og varm det op til præcis 82 grader.Kom ismassen i en bøtte med låg og sæt den på køl i mindst 3-4 timer.
  • Kør isen på ismaskinen indtil konsistensen er som en tyk softice (det tog ca. 30-40 minutter for min ismaskine).
  • Når isen er lige ved at være færdig hældes den smeltede chokolade ned isen. Rør derefter rundt i ismassen, så chokoladen fordeles og du får lækre chunky chokoladestykker i isen.
  • Skær dine skumbananer i små stykker og vend demr rundt i isen.
  • Kom skumbanan-isen i en bøtte med låg og sæt den i fryseren indtil den har sat sig helt.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @metteskuttercakes på Instagram!