Go Back
Udskriv oktober 20, 2021
En super fin, smagfuld og lækker cheesecake, som er perfekt at servere til Halloween!
Udstyr til denne opskrift:

Ingredienser:

Græskarkage:
  • 1 æg
  • 100 gram brun farin
  • 1/2 dl raps- eller solsikkeolie
  • 110 gram Hokkaido græskar
  • 75 gram hvedemel
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk stødt kanel
  • 1/4 tsk stødt nellike
  • 1/4 tsk stødt ingefær
  • 1/4 tsk salt
Derudover:
  • 5 spsk appelsinmarmelade
Ostecreme med hvid chokolade:
  • 4 blade husblas
  • 1 citron (saften)
  • 200 gram naturel flødeost
  • 125 gram sukker
  • 1/2 vaniljestang (kornene)
  • 200 gram hvid chokolade
  • 2 dl piskefløde
Appelsinglaze:
Chokoladesnirkler:
  • 75 gram mørk chokolade
Pynt:

Fremgangsmåde:

Græskarkage:

  • Æg og brun farin piskes sammen til det er lyst og har en tyk og luftig konsistens.
  • Olien tilsættes lidt ad gangen mens der stadig piskes.
  • Tilsæt mel, bagepulver, kanel, nellike, ingefær og salt. Vend det i de våde ingredienser.
  • Put græskarret i en minihakker og hak det fint. Vend det til sidst i dejen.
  • Bag kagen i en silikoneform/springform på ca. 18 cm ved 170 grader i ca. 25-30 minutter.
  • Lad kagen køle helt af. Beklæd den samme springform, som du bagte kagen i, med kageplast og placer græskarkagen heri.
  • Kom appelsinmarmelade på græskarkagen. Undlad at smørre det helt ud til kanten.

Ostecreme med hvid chokolade:

  • Læg husblas i blød i koldt vand.
  • Kom citronsaft i en gryde og varm det op til kogepunktet.
  • Kom den udblødte husblas ned i den varme citronsaft. Fjern det derefter fra varmen.
  • Pisk flødeost, sukker og vaniljekorn sammen.
  • Smelt den hvide chokolade og vend det sammen med ostemassen.
  • Tilsæt den lune citronsaft og rør det godt sammen.
  • Pisk fløden til en let skum.
  • Vend ostemassen sammen med den letpiskede fløde. Hæld ostecremen på toppen af din kage og sæt den i fryseren indtil den er gennemfrossen.

Applesinglaze:

  • Læg husblas i blød i koldt vand.
  • Vand og sukker kommes i en kasserolle og bringes i kog til det rammer ca. 100 grader.
  • Kom chokoladen i en høj beholder og hæld den 100 grader varme sukkerlage over det. Tilsæt også husblas og stavblend massen.
  • Tilsæt derefter piskefløde og stavblend det igen indtil massen er ensartet.
  • Lad chokolade glazen køle ned til ca. 33 grader og hæld den over din helt frosne kage.

Chokoladesnirkler:

  • Temperer chokoladen og smør et forholdsvis tyndt lag ud på et stykke kageplast.
  • Skrab fra den ene ende til den anden med en spartel med firkantede takker.
  • Sno forsigtigt kageplasten og kom den i køleskabet i nogle minutter, indtil chokoladen har sat sig.
  • Fjern forsigtigt kageplasten og pynt kagen med chokoladesnirkler, hakkede hasselnødder, hakket orange chokolade, tørret morgenfrue, tørret safranblomst og sølv krymmelkugler.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @metteskuttercakes på Instagram!