Go Back
+ servings
Udskriv oktober 10, 2021
Antal: 20 stk
En dejlig blød og fluffy flødebolleskum, en smagsfuld rom-karamel og så er hele herligheden overtrukket med mørk chokolade. De smager fuldstændig som skildpadder i flødebolleform.
Udstyr til denne opskrift:

Ingredienser:

Marcipanbunde:
  • 200 gram marcipan
Flødebolleskum:
Rom-karamel:
  • 1/4 dåse dulce de leche
  • 1 tsk rom
  • 1-2 tsk rom aroma
  • 1 knsp salt
Mørk chokoladeovertræk
  • 350 gram mørk chokolade
  • 35 gram kakaosmør
Pynt:

Fremgangsmåde:

Marcipanbunde:

  • Marcipanen rulles ud til 3-4 mm tykkelse i lidt flormelis. Stik runde bunde ud med en udstikker på 4 cm.
  • Bag dem ved 180 grader i 7-8 minutter.
  • Lad dem køle helt af på en rist.

Flødebolleskum:

  • Følg anvisningen bag på brevet og pisk indtil massen er sej og fast.
  • Kom din flødebolleskum i en sprøjtepose og sprøjt toppe på marcipanbundene.

Rom-karamel:

  • Bland alle ingredienserne sammen. Smag til med rom aroma.
  • Kom rom-karamellen i en sprøjtepose med fyldetyl i enden. Stik fyldetyllen ned i midten af hver flødebolle og fyldt den op med karamel.

Mørk chokoladeudtræk:

  • Kom chokolade og kakaosmør i en skål og temperer det over vandbad eller i mikroovnen.
  • Arbejdstemperaturen skal ramme ca. 32 grader.
  • Hæld chokoladen ned i et højt glas hvor du kan dyppe hele flødebollen ned i.
  • Dyp flødebollen ned i chokoladen – lad derefter det “overskydende” chokolade løbe af flødebollen inden du vender den om.
  • Pynt flødebollerne med krymmel og spiselige guldflager
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @metteskuttercakes på Instagram!