Go Back
+ servings
Udskriv juli 30, 2021
Antal: 8 flødeboller
Skønne flødeboller med lækker hindbærmarmelade, omkranset af den syrligt-søde Ruby chokolade og med en bund af marcipan. Dette er hvad jeg vil kalde en ægte luksus flødebolle!
Udstyr til denne opskrift:

Ingredienser:

Marcipanbunde:
  • 130 gram marcipan
Ruby chokoladeskaller:
Flødebolleskum
Derudover:
  • Hindbærmarmelade

Fremgangsmåde:

Marcipanbunde:

  • Rul marcipanen ud til ca. 5 mm tykkelse i lidt flormelis.
  • Stik runde bunde ud med en udstikker, som passer ned i flødebolleformen.
  • Bag marcipanbundene ved 180 grader i ca. 6-7 minutter indtil kanterne er let gyldne.

Ruby chokoladeskaller:

  • Temperer chokoladen og rør til sidst hindbærpulver i. Fordel chokoladen i hullerne i din flødebolleform.
  • Roter formen, så chokoladen fordeler sig op af kanterne hele vejen rundt og vend den derefter på hovedet, så det overskydende chokolade ryger ud. Skrab overfladen fri for chokolade.
  • Lad chokoladen sætte sig i formen. Sæt evt. formen kortvarigt i køleskabet.

Flødebolleskum:

  • Følg anvisningen bag på brevet og pisk indtil massen er sej og fast.
  • Kom din flødebolleskum i en sprøjtepose.

Samling:

  • Fordel flødebolleskummet i chokoladeskallerne.
  • Kom hindbærmarmeladen i en sprøjtepose med en fyldetyl i enden.
  • Tryk fyldetyllen ned i midten af skummet og sprøjt en god klat marmelade i.
  • Afslut med en marcipanbund.
  • Du kan evt. lukke dine flødeboller helt ved at støbe chokolade ovenpå marcipanbunden og skrabe det overskydende chokolade væk.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @metteskuttercakes på Instagram!