Antal: 15 personer
(Slå denne knap til for at undgå din skærm går i sort)
En super skøn og svampet kage med smag af hindbær og sprød marengs.
Kagedej:
- 100 gram smør
- 4 æg
- 150 gram sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 150 gram revet marcipan
- 2 dl mælk
- 330 gram hvedemel
- 2 tsk bagepulver
Marengs:
- 4 æggehvider
- 200 gram sukker
Derudover:
- 1 glas hindbærmarmelade (400 gram)
Kagedej:
Smelt smørret og sæt det til side indtil du skal bruge det.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt.
Tilsæt revet marcipan.
Tilsæt hvedemel og bagepulver sammen med mælk. Pisk det godt sammen på laveste hastighed.
Pisk til sidst det smeltede smør med.
Beklæd en bradepande med bagepapir og fordel dejen deri.
Bag kagen ved 200 grader i ca. 25 minutter.
Imens kagen er i ovnen laves marengsen.
Samling:
Tag kagen ud af ovnen og fordel hindbærmarmeladen ovenpå kagen.
Herefter fordeles marengsen på kagen. Bland evt. lidt af hindbærmarmeladen i det øverste lag af marengsen, så den får et fint lyserødt farvespil.
Sæt kagen ind i ovnen igen og lad den bage videre i ca. 10-14 minutter indtil marengsen er let gylden.