Go Back
+ servings
Udskriv april 23, 2022
Antal: 15 personer
En super skøn og svampet kage med smag af hindbær og sprød marengs. 
Udstyr til denne opskrift:

Ingredienser:

Kagedej:
  • 100 gram smør
  • 4 æg
  • 150 gram sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 150 gram revet marcipan
  • 2 dl mælk
  • 330 gram hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
Marengs:
  • 4 æggehvider
  • 200 gram sukker
Derudover:
  • 1 glas hindbærmarmelade (400 gram)

Fremgangsmåde:

Kagedej:

  • Smelt smørret og sæt det til side indtil du skal bruge det. 
  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt.
  • Tilsæt revet marcipan. 
  • Tilsæt hvedemel og bagepulver sammen med mælk. Pisk det godt sammen på laveste hastighed. 
  • Pisk til sidst det smeltede smør med.
  • Beklæd en bradepande med bagepapir og fordel dejen deri.
  • Bag kagen ved 200 grader i ca. 25 minutter.
  • Imens kagen er i ovnen laves marengsen.

Marengs:

  • Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret lidt efter lidt, imens der stadig piskes. 

Samling:

  • Tag kagen ud af ovnen og fordel hindbærmarmeladen ovenpå kagen.
  • Herefter fordeles marengsen på kagen. Bland evt. lidt af hindbærmarmeladen i det øverste lag af marengsen, så den får et fint lyserødt farvespil.
  • Sæt kagen ind i ovnen igen og lad den bage videre i ca. 10-14 minutter indtil marengsen er let gylden.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @metteskuttercakes på Instagram!