Go Back
Udskriv april 30, 2022
Skøn og cremet blåbærcheesecake med en konfekt-agtig browniebund.
Udstyr til denne opskrift:

Ingredienser:

Browniebund:
  • 50 gram smør
  • 50 gram mørk chokolade
  • 50 gram sukker
  • 1 æg
  • 50 gram hvedemel
  • 15 gram kakaopulver
  • 1/4 tsk salt
Blåbær ostecreme:
  • 5 blade husblas
  • Saften fra 1/2 citron
  • 175 gram blåbær
  • 110 gram sukker
  • 1/2 vaniljestang (kornene)
  • 200 gram flødeost naturel
  • 3 dl piskefløde
Pynt:

Fremgangsmåde:

Browniebund:

  • Smelt smørret sammen med chokolade ved lav varme.
  • Tilsæt derefter sukker og æg. Pisk det godt sammen.
  • Kom mel, kakaopulver og salt i, og pisk det kort sammen indtil dejen er ensartet.
  • Kom browniedejen i en springform (ca. Ø18 cm) beklædt med bagepapir i bunden.
  • Bag brownien ved 180 grader i ca. 15 minutter.
  • Lad brownien køle helt af før den befries fra formen.
  • Rengør springformen og beklæd den med kageplast i kanten. Kom browniebunden ned i formen og sæt den til side, indtil du skal bruge den.

Blåbær ostecreme:

  • Læg husblas i blød i koldt vand.
  • Kom citronsaft og blåbær i en kasserolle og varm det op til kogepunktet. Lad også de tomme vaniljestænger koge med her. Tilsæt husblas og rør det ud deri.
  • Tag gryden af varmen og si massen, så du får den rene blåbærsaft.
  • Philadelphia, sukker og vaniljekorn piskes sammen i en skål.
  • I en anden piskes fløden til let flødeskum.
  • Tilsæt nu den lillefingervarme blåbærsaft til Philadelphia-blandingen og pisk det hurtigt sammen. Tilføj derefter Philadelphia-blandingen til flødeskummet og vend det sammen.
  • Ostecremen puttes ovenpå kiksebunden. Sørg for at overfladen er så lige og plan som muligt.Sæt derefter din cheesecake i køleskabet og lad den sætte sig.

Pynt:

  • Kom din flødeskum i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt fine rosetter langs kanten, på toppen af kagen. Pynt med friske blåbær og tørrede kornblomster.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @metteskuttercakes på Instagram!