Go Back
Udskriv juli 23, 2022
En super skøn frugttærte med sprød mørdej, pistaciemazarin, mælkechokolade, halvkugler af hindbærmousse og toppet med frisk kiwi, vindruer og stikkelsbær.

Ingredienser:

Hindbærmousse:
  • 1,5 blade husblas
  • 125 gram frosne hindbær
  • 25 gram sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 dl piskefløde
  • 60 gram creme fraiche
Mørdej:
  • 150 gram hvedemel
  • 50 gram flormelis
  • 75 gram smør (stuetempereret)
  • 1 æggeblomme
  • Evt. 1 tsk vand
Pistaciemazarin:
  • 50 gram usaltede pistacienødder
  • 1 æg
  • 100 gram revet marcipan
  • 30 gram sukker
  • 70 gram smør (stuetempereret)
  • 1 spsk hvedemel
Chokoladelag:
  • 50 gram mælkechokolade
Pynt:
  • 3 kiwi
  • Stikkelsbær
  • Grønne vindruer

Fremgangsmåde:

Hindbærmousse:

  • Læg husblas i blød i koldt vand.
  • Kom hindbær, sukker, vaniljesukker og citronsaft i en gryde, og giv det et hurtigt opkog.
  • Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i hindbærpuréen.
  • Si massen så du har den rene hindbærsaft tilbage. 
  • Rør creme fraiche sammen med den lune hindbærsaft.
  • Pisk fløden til let skum og vend det sammen med hindbær- og creme fraiche blandingen.
  • Fordel hindbærmoussen i små runde silikoneforme. Sæt dem på køl i mindst 4 timer eller gerne til dagen efter.

Mørdej:

  • Bland mel og flormelis.
  • Smuldr smørret i og til sidst samles dejen med æggeblomme. Tilsæt evt. 1 tsk vand hvis dejen er for “tør”.
  • Kom dejen i køleskabet i 1/2 time.
  • Rul mørdejen ud til 2-3 mm tykkelse mellem 2 stykker bagepapir.
  • Læg dejen ned i tærteformen og skær det overskydende dej fra kanten.
  • Kom et stykkebagepapir ovenpå tærtedejen og fylden den op med tørrede bønner eller ris. 
  • Blindbag tærtedejen ved 170 grader i ca. 15-17 minutter.
  • Tag tærtebunden ud af ovnen og fjern bønner/ris og bagepapir. 
    Sæt tærtebunden tilbage i ovnen og bag den yderligere i 5-8 minutter.

Pistaciemazarin:

  • Blend pistacienødderne til helt fint mel i en minihakker.
  • Bland derefter alle ingredienserne sammen i en skål og pisk det hele sammen indtil det er en ensartet masse.
  • Fordel pistaciemazarinen ned i tærteformen og bag den ca. 15-20 minutter ved 170 grader.

Chokoladelag:

  • Smelt chokoladen og fordel det på toppen af den helt afkølede tærte.

Pynt:

  • Tag de frosne hindbærhalvkugler ud af fryseren. Befri dem fra formen og pynt tærten med dem, samt kiwi, stikkelsbær og grønne vindruer.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @metteskuttercakes på Instagram!